Skocz do zawartości

[2300] MTB/Cross 29er

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Szukam 29er głownie na utwardzone ścieżki, rekreacyjnie, czasem miasto a nie chciałbym przepłacać za rower bo wyczynowo go nie potrzebuje. Wcześniej miałem do czynienia rowerami z marketu za 300zł. 180cm, 95kg

Znalazłem taki sprzęt: http://allegro.pl/rower-northtec-cayon-29-dr-2014-27b-i5255782603.html

Czy znajdzie się coś lepszego w tej cenie?

Dzięki i pozdrawiam!

Napisano

Hmm fajny fajny ale:

czy wyposażenie jest na plus czy na minus bardziej ?

Czy dostępna(na stronie) długość ramy 52 cm nie będzie zbyt długa jak na mój wzrost?

Pozdrawiam

Napisano

Ja też na początku chciałem kupić crossa, ale po analizie rynku rowerowego i namyśle doszedłem do wniosku że bardziej opłaca się kupić 29er'a. Dlaczego - geometria 29er'a nie odbiega bardzo geometrii cross'a, rama również przystosowana jest do kół 28 calowych tylko, że z grubszymi oponami, stąd owe 29 cali, ale opony bez problemu można zmienić na cieńsze, takie jak w crossie. Do cenowo tego rekreacyjne 29ery przy podobny osprzęcie wychodzą podobnie albo taniej niż crossy. Ja wstępnie przymierzam się do  http://allegro.pl/rower-29-wheeler-deore-hydraulika-deore-25-i5276366000.html

Napisano

Bardzo fajny sprzęt lecz niestety nie widzę swojej ramy 19" a szkoda bo bym zamówił.

Pani i Panowie są jeszcze jakieś rowery godne polecenia?

Pozdrawiam.

Napisano
o typowej rekreacji się nada ale nie zachwyca. Wolał bym dołożyć do tego droższego.

No tak, ale różnica 700zł jest spora. A co konkretnie nie zachwyca - manetki, przerzutki trochę niższej klasy? A w porównaniu do tego Wheelera:  ROWER 29 WHEELER DEORE HYDRAULIKA DEORE - 25% (5276366000) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje wypada dużo gorzej? W Wheelerze najgorszy chyba amor z mechaniczną blokadą :/ 

Albo jeszcze jakieś inne propozycje w granicach 2000? Mam 1,73 więc rama 17/18.

Napisano

Wheeler ma więcej przełożeń 27 a ten Mongoose Tayax Comp ma 24 ale ma amortyzator z lepszą blokadą.

Northec jakoś mi nie podchodzi jak za tą cenę. Zatem czy warto dołożyć do Wheelera Proton 500 na trochę lepszym osprzęcie (przerzutka tylna, manetki, większa korba), ale z gorszym amortyzatorem (MLO) czy lepiej zapłacić mniej i wziąć Mongoose'a?

Napisano

Northec jakoś mi nie podchodzi jak za tą cenę
 10% możesz wytargować, więc cena będzie dobra jak na taki osprzęt.

Zatem czy warto dołożyć do Wheelera Proton 500 na trochę lepszym osprzęcie (przerzutka tylna, manetki, większa korba), ale z gorszym amortyzatorem (MLO) czy lepiej zapłacić mniej i wziąć Mongoose'a?
Jezeli nie bedziesz używał blokady amortyzatora (osobiście ja tak robię) to bierz Wheelera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...