Skocz do zawartości

[1000-1500]Rower Genesis Speed Cross SX 20 uniwersalny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jakiś tańszy odpowiednik ? Najlepiej coś koło 1000 zł. Ten Genesis jest droższy, ale w sklepie oferują raty 0% i bierzemy go pod uwagę. Jeżeli chodzi o płatność jednorazową, to właśnie mniej więcej 1000 zł. 

Napisano

A jakiś tańszy odpowiednik ? Najlepiej coś koło 1000 zł.
Będzie z tym problem ponieważ potrzebujesz rozmiaru 23" (58 cm) a większość tanich crossów mają tylko najbardziej chodliwe rozmiary tzn. 19" i 21". Z takimi ograniczeniami budżetowymi zbyt dużego wyboru nie masz.
Napisano

I te co zaproponowałeś są złożone z lepszych części ? Jestem zupełnie zielony w tym temacie i nie mam pojęcia co wybrać 

Napisano

I te co zaproponowałeś są złożone z lepszych części ?
W tym budżecie "lepszych części" nie będzie, rowery te odpowiadają klasie tego Genesisa. Za 5 stów więcej dostaniesz crossa na full alivio czyli mniej więcej średnia klasa.
Napisano

Ja posiadałem jeszcze nie dawno rower marki Kands Maestro. Mam 189 cm. wzrostu i rozmiar 21" był ok. Rower był na grupie Shimano Alivio i byłem z niego zadowolony. Zmieniłem kiedy doszło do wypadku w którym z roweru nie wiele zostało. gdyby nie to to pewnie dalej bym jeździł. Nadmienię jeszcze, że zrobiłem na nim 3 tysiące km. w ciągu 9 miesięcy i wykonując regularne czyszczenie, smarowanie i regulacje mógłbym zrobić kolejne 3k bez przeszkód. Rower kupiłem na Alledrogo za niecałe 1300 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...