Skocz do zawartości

[~2000zł] Szosa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko

Tak jak w temacie szukam roweru szosowego za około 2000zł. Dużo się naczytałem o Tribanach, ale ponoć ciężko dostać gdziekolwiek te najbardziej polecane ( Triban 500 z 2014r. ) Możecie mi podać kilka wartościowych propozycji w tym przedziale cenowym? Mam 24lata, 184cm wzrostu i 70kg. Zawsze chciałem spróbować jazdy na rowerze szosowym. Rower ma posłużyć raczej na wiele lat i nie zakładam jakiejś dużej eksploatacji w tym czasie. Czasem się przejechać do pracy 15km w jedną stronę i 15km z powrotem oraz jakieś weekendowe przejażdżki. No i może z raz do roku sprawdzić się w jakimś evencie   :teehee:

Napisano

Ostatnio sam szukałem takiego roweru, więc wypowiem się na ten temat.

Po 1. W dziale szosowym masz już dużo takich samych tematów.

2. Tribany 500 z 2014r są jeszcze dostępne w pojedynczych Decathlonach, aczkolwiek nie wiem jaki rozmiar Cię interesuje.

3. Jeśli interesuje Cię tylko nowy rower to polecałbym te Tribany, ewentualnie Merida 880

4. Jeśli nie pogardziłbyś rowerem używanym to wiadomo allegro/olx czasami się zdarzają ciekawe okazje - warto sprawdzać.

Napisano

1. Wiem, czytałem ich sporo, ale jednak uznałem, że warto taki temat założyć (przynajmniej dla mnie :thanks:  ) .

2. Z innych tematów wywnioskowałem, że odpowiednie będzie 57cm na podstawie użytkowników o podobnych gabarytach do moich. Z tego co udało mi się po-wyczytywać to akurat tego rozmiaru nikt nie mógł znaleźć. 

3. Raczej wolałbym nowy.

4. Nie znam się kompletnie w temacie rowerów więc nie bardzo bym umiał rozróżnić okazję od kiepskiej oferty używanych modeli. 

Wiem, że ten ma być ponoć najlepszy obecnie w tej cenie. (malowanie niestety ochydne)

http://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-520-c1-id_8322663.html

I stąd moje pytanie. Czy warto przeglądać jakieś inne modele, czy poprostu zaczekać i kupić ten, bo lepszego nie będzie? 

Napisano

A z używanych rowerów za czym powinienem się rozglądać? Możecie podać jakieś propozycje? Powtarzam, że moim priorytetem jest żeby rower posłużył długi czas, dlatego wolę zakupić nowy, ale jeśli używany rower może mi to zagwarantować to nie widzę problemu w zakupie używanej szosy. 

I jeszcze co do nowych rowerów, to rzeczywiście ten TRIBAN 520 C1 to obecnie najlepszy wybór w takiej cenie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...