rosenrot89 Napisano 15 Kwietnia 2015 Napisano 15 Kwietnia 2015 Witam wszystkich. Poszukuje roweru dla siebie. Waga 100 kg wzrost 185 cm. Doliczam do tego plecak/sakwa do 20 kg max Przeznaczenie góry, las, miasto ale nie do komunikacji z A do B, wycieczki mazury, góry, puszcza itp, następnie trochę z zamiarem bardziej extreme po lasach w wolnym czasie jeśli rower to wytrzyma. Piszę skrótowo ale wtedy najlepiej widać potrzeby. Prosiłbym o jakieś pomysły, gdyż zależy mi na wytrzymałości ramy ze względu na moją wagę plus jakiś bagaż. Majlepiej jeśli rower miałby możliwość montażu bagażnika, lecz nie jest to najważniejsze gdyż mogę mocować na adaptery również które sam sobie zrobię, albo wyposażyć się tylko w plecak 20 l. O czym ja myslałem: Kona, dartmoor, commercal, canyon. Przód amortyzowany, tarczówki hydrauliczne, napęd 2x? chyba wystarczy ?? Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam
Bejker Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Przy takim wzroście i cenie to ciężko. Pod max 175 można szukać dragstara itp.w rozmiarze 16 ale u ciebie to hornet w rozmiarze 18 by byl jak znalazł. Ale ciężko w tej cenie znalezc kompletnego. Mocowanie na bagazink ????
Marcin13 Napisano 16 Kwietnia 2015 Napisano 16 Kwietnia 2015 Bierz pod uwagę, że do jazdy z bagażem20kg + Twoje 100kg to fabryczne koła w rowerze za ok 2,5k mogą nie wytrzymać, przede wszystkim tył. Więc jesli nie chcesz niespodzianek w kilkudniowej trasie to byc może będziesz musiał pomyśleć o wymianie tylnej obręczy na jakąś wytrzymałą trekkingową i szprych (np. dt swiss champion), zaplecione na 3 krzyże. Dobrze, abyś miał piasty na 36 szprych zamiast 32. Nie piszę, że na pewno koło sie rozleci, ale jest ryzyko. Do jazdy z sakwami, w terenie, po górach, z przodu zębatki 22/24/26+32/34/36
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.