Skocz do zawartości

[500-700] Amator potrzebuje pomocy!

Saguaro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Zbliża się lato, coraz lepsza pogoda, więc człowiek po bardzo wielu latach postanowił kupić rower, jednak kompletnie nie wie jak się za to zabrać..

Budżet dość skromny, bo nie jestem w stanie wydać na rower więcej niż 700 zł. Rower potrzebny do jazdy rekreacyjnej, zarówno na zwykłych drogach jak i często wyboistych leśnych ścieżkach. Nie liczę i nie chcę żadnego wypasionego sprzętu, moim celem jest po prostu zabawa w niekoniecznie idealnych warunkach (o których tutaj dyskutujecie przy droższym sprzęcie :). Od razu zaznaczam, że byłbym wdzięczny za konkretne propozycje (wykluczam rowery używane). Rower na wzrost 175-180 cm.

Napisano
A co z rowerem tej "klasy":  ROWER 26-17'' ARKUS FORESTER RAPTOR 2015r MTB FULL (5101153300) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Bez obrazy , ale to są jakieś jaja. "Amortyzowany" Sam mam ramblera 2.0 i amor jest kiepski , a ten w foresterze to pewnie tylko atrapa , tak jak miał mój pierwszy rower (makrokesz). Nie znajdziesz nic z dobrym amorem w tej cenie , jedynie używki. 

Po za tym 2x tarcze w tym przedziale? Sam się naciąłem bo kupiłem ramblera 2.0 HT i przednia tarcza pogięła się po 17 dniach. Ogólnie koła też tym raczej nie zablokujesz.

Napisano

Brat miał podobny model bo Arkus Forester Attack. Dostał go na komunie. Rower ważył ok 16 kg, amortyzatory to tylko ciężki sh*t, nie działają kompletnie.

Wiesz co, miałem Ci opisać co i jak ale szkoda mi klawiatury...

Napisano

Wiesz co, miałem Ci opisać co i jak ale szkoda mi klawiatury...

Ja dostałem na komunię coś takiego. Jakoś to jeździło , ale po 1 wymianie klocków zostałem bez hebli , klamki, zaciski plastikowe , rama stal amor atrapa kompletna zaspawany w środku. Wszystko trzeszczało , piszczało a przerzutki co chwile się łamały (takie coś). Koledzy podostawali rowery markowe , lekkie porządne heble osprzęt i wszystko a ja na takim złomie , wszyscy się ze mnie śmiali , ale co zrobić jak tak to wygląda finansowo. Ale koniec już bo praktycznie kronikę napisałem.

Napisano

Rzuciłem pierwszy link z allegro. Nie znam się kompletnie na rowerach, dlatego pytam :) Gdybym cokolwiek ogarniał to pewnie nie zwracałbym się tutaj z prośbą o pomoc..

Napisano

Rzuciłem pierwszy link z allegro. Nie znam się kompletnie na rowerach, dlatego pytam Gdybym cokolwiek ogarniał to pewnie nie zwracałbym się tutaj z prośbą o pomoc..

Rozumiem , ale w tej cenie nie znajdziesz raczej nic porządnego jedynie może używka bo nówka małe szanse. 

Napisano

Wiem że pieniądze to indywidualny temat więc nie będę wnikał, jednak na Twoim miejscu dorzucił bym 100 zł i zastanowił się nad:

http://www.decathlon.pl/rockrider-340-szary-id_8321326.html

Nie jest to na pewno rower marzeń, ale wydaje mi się że jest to najtańszy rower na jaki można wsiąść nie obawiając się że coś odpadnie, zrobią się gigantyczne luzy itd.

Napisano

Sam też zastanawiałem się nad 340-stką ale bałem się v-ek , ale chyba lepiej bym na tym wyszedł , ale już nieważne. Jest to już rozsądna propozycja.

Napisano

Powiem inaczej: ten rower ma ABSOLUTNE minimum które do roweru się nadaje. Jeżeli myślisz o tarczach itd. to dorzuć 1k do swoich widełek cenowych.

Napisano

Bez obrazy ale gdybyś się znał to nie chciałbyś żadnego nowego roweru za 700zł.

Słuchaj, jeśli nie chcesz pomóc to naprawdę nie musisz się tu produkować i cały czas zwracać uwagę na moją niewiedzę, do której przyznałem się już w pierwszym poście. Zamiast robić ze mnie idiotę, lepiej nic nie pisz. Życzę miłego dnia.

Wiem że pieniądze to indywidualny temat więc nie będę wnikał, jednak na Twoim miejscu dorzucił bym 100 zł i zastanowił się nad:

http://www.decathlon.pl/rockrider-340-szary-id_8321326.html

Nie jest to na pewno rower marzeń, ale wydaje mi się że jest to najtańszy rower na jaki można wsiąść nie obawiając się że coś odpadnie, zrobią się gigantyczne luzy itd.

Dzięki, takiej propozycji oczekiwałem. Zaznaczam jeszcze raz: naprawdę nie chcę żadnych luksusów i nie wiadomo jakiego roweru. Chcę przeciętniaka, który nie jest zrobiony tylko po to, aby wcisnąć go takim amatorom jak ja. Ktoś jeszcze coś może powiedzieć na temat tego roweru, i co z dopasowaniem do mojego wzrostu (175-180). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...