lukaszstargard Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Witam, Mam Sigme pc 15.11. Kupiłem ją jako używaną (kilka razy wg. sprzedającego - stan wizualny to potwierdza). Jednakże jak włączyłem pulsometr, nałożyłem pas na klatkę piersiową to niestety nie odczytuje pulsu (pas smaruje żelem USG/EKG). Nie ma tez dźwięków. Na innej Sigmie widać puls czyli pas wysyła sygnał. Co to może być? Sprzedający zapewniał że wszystko działa w 100 %. Pomyślałem, że może bateria jest już słaba ale na ta chwile nie mam możliwości zakupu nowej. Może pod wieczór, dlatego pisze do Was o rade bo może ktoś miał podobny problem z taką Sigmą. Z góry dziękuje za odpowiedzi i porady. Pozdrawiam.
mlun1 Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 A moze sprawdz z innym pasem jesli masz mozliwosc.
lukaszstargard Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Napisano 14 Kwietnia 2015 Inny pas z Sigmy pc 3.11 tez zakładałem i tez nie czyta.
mlun1 Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 No to juz masz odpowiedz. Jesli podmiana baterii nie pomaga to wedlug mnie pulsometr rabniety. Ja tez mialem ze swoim klopot tylko ze mialem gwarancje i mi na nowy wymienili. Spotkalem sie z opiniami ze dosyc czesto sa wlasnie takie problemy z tym modelem.
lukaszstargard Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Napisano 14 Kwietnia 2015 No baterii jeszcze nie wymieniałem. Zobacze i bede wiedział. Dzięki za odpowiedź.
mlun1 Napisano 14 Kwietnia 2015 Napisano 14 Kwietnia 2015 Moj blad zle przeczytalem o baterii. To podmien i wtedy bedziesz miec pewnosc.
lukaszstargard Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Napisano 14 Kwietnia 2015 Tak więc kontaktowałem się ze sprzedającym i zapewniał mnie, że pulsometr specjalnie przed wysyłka jeszcze sprawdzał i łapał pusl po kilku sekundach. Baterie też wymienił na nowe i byl zdziwiony tą informacją, że pulsometr nie czyta pulsu. Ja jednak zmienię baterie bo chce wyeliminowac wszystko. Wprowadze jeszcze swoje dane do puslometru chociaz to z pewnościa nie ma zadnego znaczenia. Jednak dziwi mnie ze nie czyta pulsu i nie dzialaja dzwieki. Cos moze jednak lezy po stronie baterii. Także sprawdze i zobacze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.