Skocz do zawartości

[pulsometr] Sigma pc 15.11 - problem

lukaszstargard

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam Sigme pc 15.11. Kupiłem ją jako używaną (kilka razy wg. sprzedającego - stan wizualny to potwierdza). Jednakże jak włączyłem pulsometr, nałożyłem pas na klatkę piersiową to niestety nie odczytuje pulsu (pas smaruje żelem USG/EKG). Nie ma tez dźwięków. Na innej Sigmie widać puls czyli pas wysyła sygnał. Co to może być? Sprzedający zapewniał że wszystko działa w 100 %.

Pomyślałem, że może bateria jest już słaba ale na ta chwile nie mam możliwości zakupu nowej. Może pod wieczór, dlatego pisze do Was o rade bo może ktoś miał podobny problem z taką Sigmą.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i porady.

Pozdrawiam.

Napisano

No to juz masz odpowiedz. Jesli podmiana baterii nie pomaga to wedlug mnie pulsometr rabniety. Ja tez mialem ze swoim klopot tylko ze mialem gwarancje i mi na nowy wymienili. Spotkalem sie z opiniami ze dosyc czesto sa wlasnie takie problemy z tym modelem.

Napisano

Tak więc kontaktowałem się ze sprzedającym i zapewniał mnie, że pulsometr specjalnie przed wysyłka jeszcze sprawdzał i łapał pusl po kilku sekundach. Baterie też wymienił na nowe i byl zdziwiony tą informacją, że pulsometr nie czyta pulsu. Ja jednak zmienię baterie bo chce wyeliminowac wszystko. Wprowadze jeszcze swoje dane do puslometru chociaz to z pewnościa nie ma zadnego znaczenia. Jednak dziwi mnie ze nie czyta pulsu i nie dzialaja dzwieki. Cos moze jednak lezy po stronie baterii. Także sprawdze i zobacze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...