Skocz do zawartości

[ do max. 2000 zł ] Rower na miasto + leśne dróżki z fotelikiem

saided

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie Koledzy/Koleżanki Forumowicze,

jako ze idzie sezon, to pomyślałem ze zastanowię się nad zmiana roweru. Do tej pory jeżdżę na starym KETTLER ALU ( chyba trekkingowy, ma cienkie oponki, 28'' i bagażnik z tylu ).

Ale chyba czas na zmianę, ponieważ chciałbym w niedalekiej przyszłości zacząć jeździć z synkiem ( teraz ma 10m-cy ).

Myślę o cross bądź o trekkingu ( do crossa założyłbym jedynie bagażnik bo czasem wożę torbę na ramie ).

Wzrost : 180cm, waga 84Kg.

I mianowicie, nadeszły takie propozycje:

Btwin Hoprider 520

Btwin Original 520

Kross Evado 2.0 vs 3.0

Tutaj na forum pojawiają się jeszcze KANDSY, ale jakoś nie jestem przekonany do zakupu online ( może się mylę )

Albo jakiś używany, ale tutaj za bardzo nie wiem jak kupować używany rower ( na co zwrócić uwagę etc.. )

Słyszałem ze min. to przerzutki alivio, a kumpel mówi ze takie min. to deore:) i jestem kompletnie w kropce, a szkoda wyrzucić z 1,5-2k w coś co nie jest tego warte:)

W ten weekend będę leciał na sklep stacjonarny przymierzyć jakieś rowerki.

Dzięki za pomoc i wszelkie sugestie.

Napisano

Właśnie przejrzałem inne wątki i trę oczy ze zdumienia, chodzi mi o rower:

http://allegro.pl/juz-jest-king-of-the-road-lazaro-integral-v3-2015-i5247341443.html 

Lazaro Integral v3

Czy to jest jakaś okazja cenowa? Bo widzę, że chłop sprzedaje te rowery w zastraszającym tempie:)

Dobry to będzie wybór? Kurde, tylko tutaj nie ma jak nawet przymierzyć się do roweru, chyba będę jednak musiał przemyśleć sprawę zakupu online:)

Napisano

Krótko - tak, jest.

Podaj długość nogi (bo że wzrost 180 już wiemy) i za moment wszystko będzie jasne :)

Pytanie czy wolisz pozycję pochyloną (crossową) czy bardziej wyprostowaną (jak na trekkingu) .....

Napisano

wieczorem, jak wrócę do domu, zmierzę długość nogi:)

kurcze, nie wiem jak sie edytuje swoj post..

dlugosc nog - od wewnetrznej strony - od stopy to 80/81cm.

Co do pozycji, teraz jezdze tez pochylony, wiec jak najbardziej mi to pasuje i nie przeszkadza.

Napisano

miejmy nadzieje ze nigdy nie będę musiał nagle zeskakiwać z roweru:))

no to czekać na Święto Matki Pieniężnej i kupować:))

Pozycja będzie podobna jak do mojej starej kozy?:D

2cddd570b54778cam.jpg

Napisano

Witam Szanownych Forumowiczów,

Temat ten jest prawie całkowicie zbieżny z moimi poszukiwaniami, to postanowiłem sie podpiąć, jeśli autor nie ma nic przeciwko?

Ja: mężczyzna, wzrost - 181 cm, waga 86 kg, dł. nogi 82/83 cm.

Szukam roweru głównie do jazdy po mieście (70%), ewentualnie weekendowe wypady po podmiejskich lasach i polach (30%). Do roweru chciałbym dopiać fotelik dzieciecy Hamax Siesta.

Cena do 1500 zł, max. 2000.

Rozważałem, jak autor, coś z ofery Decathlonu i Go Sportu, czyli crossowe Hopridery, Krossy i Kellysy.

Ale trafiłem na to forum i mam jeszcze wiekszy mętlik w głowie. Zastanwiam się też nad Lazaro Integral V3 2015.

Teraz moje pytania:

1) Ponieważ jestem rowerowym laikiem jak wygląda porównanie sprzętu między Integralem V3 a

Hopriderem 300

Hopriderem 520

Kellys Clif 10

Kellys Clif 50

Kross Move

Kross Evado 2.0

Czy oferta integrala wypada aż tak dobrze jesłi chodzi o współczynnik jakość/cena? Bo za rowerem ze sklepu przemawia to że moge go przymierzyć, wrazie jakiś problemów gwarancję załatwiam na miejscu, dodatkowo na b'winy jest dozywotnia na niektóre podzespoły.

2) Czy da sie na Integrala V3 zamontować fotelik Hamax Siesta? I czy rama to wytrzyma? Ma ktoś doswiadczenia?

3) Moze jestem nadopiekuńczym ojcem i zbyt pracuje mi wyobraźnia, ale czy takie mocowanie na 2 prętach jest bezpieczne dla dziecka?

4) Gdy oglądałem w sklepie crossowego Kellysa (nie pamietam modelu), to na oko opony wydały mi się dość wąskie, czy nie bedzie to miało wpływu na wywrotność roweru w czasie jazdy z dzieckiem, jak koło złapie trochę piasku lub gdy bedzie trzeba wykonac gwałtowniejszy manewr?

5) Początkowo rozważałem jeszcze Rockridera 500, ale jak go obejrzałem to doszedłem do wniosku, że to raczej nie rower do jazdy po mieście z dzieckiem? Mam rację?

Już się czaję od połowy marca z tym zakupem ;), a pogoda coraz przyjemniejsza, więc dałem sobie czas na decyzję do końca tygodnia. Liczę na Waszą pomoc. Dziękuję.

Napisano

autor nie ma nic przeciwko i tez z chęcią wysłucha co CI koledzy doradzą:)

Ja również jeszcze się chwilkę wstrzymuję, myślę, że w ciągu tygodnia - 2 tygodni dokonam zakupu.

Widzę, że najprawdopodniej ten sam będziemy posiadać, ale ja chwilkę muszę poczekać jeszcze aby dziecko wozić:)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...