monika75 Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Witam. Wstyd mi pisać , takie kwoty są tu podawane . Mam 9 letniego syna który w zeszłym roku nauczył się jeździć na 2 kółkach. Wyrósł ze starego roweru i chcę mu kupić nowy. Budzet ograniczony. Chciałam Romet forester bo ma i przednie i tylnie hamulce. Tak naprawde nie wiem czego szukac bo nie wiem na jakie rzeczy zwracac uwage. Mieszkam w domu wiec roweru nie bedzie musial wnosic wiec nie wiem czy waga ma znaczenie. ma 146 cm więc koła 26. Prosze o pomoc . Z góry dziękuję Monika
copone Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Zmień temat zgodnie z regulaminem. Mam ten sam dylemat, ale zdecydowałem, że kupię synkowi coś z używanych i na 24". Po córce wiem, że 26 to za dużo a szkoda nawet tych 600 zł wydać na rok czy dwa. Fajna używka chodzi do 300 zł i osobiście uważam, że lepszej opcji nie ma. (no chyba, że to na komunie, to trochę zmienia postać rzeczy)
alagor96 Napisano 12 Kwietnia 2015 Napisano 12 Kwietnia 2015 Taka kwota jest jak najbardziej odpowiednia jak na rower dla dziecka. No i trzeba się zecydować, czy rower ma fajnie wyglądać, czy raczej być dobrze zrobiony. Jeśli to drugie, to ma być najwyżej przedni amortyzator, do tego hamulce v-brake, Reszta i tak jest taka sama we wszystkich dziecięcych rowerach, więc nie ma się co zbyt przejmować.
monika75 Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Napisano 12 Kwietnia 2015 Witam. Wstyd mi pisać , takie kwoty są tu podawane . Mam 9 letniego syna który w zeszłym roku nauczył się jeździć na 2 kółkach. Wyrósł ze starego roweru i chcę mu kupić nowy. Budzet ograniczony. Chciałam Romet forester bo ma i przednie i tylnie hamulce. Tak naprawde nie wiem czego szukac bo nie wiem na jakie rzeczy zwracac uwage. Mieszkam w domu wiec roweru nie bedzie musial wnosic wiec nie wiem czy waga ma znaczenie. ma 146 cm więc koła 26. Prosze o pomoc . Z góry dziękuję Monika Rower ma być prezentem urodzinowym. Syn poprzedni rower szybko sponiewierał , kilka rzeczy poodpadało ale nic nie połamał i opon tez niepoprzebijał choc mieszkamy na wsi i droga niegruntowa ( choć mamy też i piekną asfaltowa scieżkę rowerową przez las ). Poza tym zastanawiam sie nad tym czy 24 czy 26 koła bo jest naprawde wysoki ale to przetestujemy na rowerze dziadka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.