Skocz do zawartości

[Napęd] Coś przeskakuje przy mocniejszym naciśnięciu

skymaja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przy mocniejszym naciśnięciu na pedały coś mi przeskakuje. Nie wiem czy to łańcuch, suport czy coś innego, ale coś tam z przodu. Poza tym, kiedy z przodu mam na 2 przerzutce, a z tyłu na 1 lub 2, spada mi z przodu na 1. 

Poszukałam trochę w google i podobno problemem może być zbyt długi łańcuch, albo cały napęd jest do wymiany. Tylko że miałam wymieniany napęd kilkaset km temu, a na poprzednim zrobiłam ze 12 tys. 

Zastanawiam się teraz, czy z tym przeskakiwaniem iść do tego samego serwisu czy poszukać innego, bo mi założyli jakiś najtańszy napęd i dlatego tak szybko się zużył? Czy coś innego może być przyczyną?

Napisano

Nie zauważyłam, żeby falowało, ale jakoś szczególnie się nie przyglądałam. Jak będę jechać następnym razem to się przyjrzę. 

• Mod Team
Napisano

Skoro piszesz, że napęd jest nowy, to trzeba ponownie wyregulować przerzutki. Powinno pomóc.

Poza tym przeczytaj raz jeszcze regulamin, jak prawidłowo zakładać temat na forum. :)

Napisano

@adamos myślisz, że jak przy mocniejszym dociśnięciu przeskakują biegi to regulacja wystarczy? Ja bym obstawiał, co innego, chociaż jeżeli to tourney, to bym się bardzo nie zdziwił.

Napisano

No więc.... nic nie faluje i w ogóle nic mi dzisiaj nie przeskakiwało. Wcześniej jechałam z sakwami i wygląda na to, że chyba to miało jakiś wpływ, chociaż ciężkie nie były. Ze 2kg tam miałam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...