Skocz do zawartości

[rower] Kands Eenergy 1300 - kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema, jako że zbliża się lato a mój stary złom leży rozwalony gdzieś w garażu postanowiłem kupić jakiś rower do 1200 zł, i zastanawiam się nad Kands Energy 1300, chodzi o ten model : http://rowerykands.pl/rowery/59-wyprzedaz-kands-eenergy-1300-model-v-brake.html#/kolor-czarny_mat/rozmiar_ramy-19 i kilka pytań.

- Opłaca się za tą kwotę kupić ten rower, czy może coś innego polecacie do jazdy po ulicy/leśnych drogach.

- Jestem kompletnie w tym zielony, jaką wielkość ramy kupić żeby było ok ? z jakiś wzorów na internecie wyszło mi 18,4 cala to kupić 19 ? mam 173 cm wzrostu.

- no i ostatnie pytanie wiecie może czy ten sklep jest godny zaufania ?

odpowie ktoś ? ;d

Napisano

A rzeczywiście potrzebujesz coś a'la MTB a nie crossa do swojej jazdy?

Podaj jeszcze długość nogi - bo bardziej rzutuje na rozmiar niż wzrost ...

Aha - są miejsca gdzie w 1199zł  jest już wliczony koszt wysyłki ...

Napisano

Rower szału nie robi ale w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz. Więc jak nie skombinujesz więcej pieniążka to bierz.

Co do rozmiaru to zmierz długość nogi po wewnętrznej stronie od krocza do ziemi i porównaj z tą tabelką.

6fbnd1.jpg

A co do sklepu to nie mam pojęcia ale pewnie można zapłacić przy odbiorze.

Napisano

- Opłaca się za tą kwotę kupić ten rower, czy może coś innego polecacie do jazdy po ulicy/leśnych drogach.

Kands może być, ale raczej Maestro niż Energy. Do takiej jazdy to cross a nie pseudo-góral.
Napisano

jest 81 cm w nodze, @modrzew a podałbyś linka do tego Maestro ? bo nigdzie nie mogę znaleźć, no i powiedzcie mi czym różni się MTB od Crossa ? bo z wyglądu podobne dość, sorry ale jestem kompletnym laikiem w to :P

Napisano

Lazaro integral V3, bo rama raczej 17 niż 19 ...  a maestro w 17 nie występuje.

Geometria ramy, węższe opony, inne zębatki z przodu  - to główne różnice :)

Ale jak na alivio to 1400 zł trza dać...

Napisano

serio 17 byłaby ok ? :D boje się, że będzie za mała.

Napisano

17?? i jazda na końcówce sztycy. nie ma to jak dobre rady...

Bierz 19. Przy Twojej długości nóg wychodzi 18,5 ale dolicz sobie jeszcze podeszwę buta

Napisano

Szczęścia życzę na 19 - nie ma to jak dobre rady :) :) :)

Akurat dla kandsów / lazaro / spartacusów to tabelki można sobie wsadzić w ... tabelki :)

Napisano

To czemu mu proponujesz 17 skoro twierdzisz ze 19 jest mala? Troche cie nie rozumiem...

Poza tym  tabelka ma podział na rowery mtb i crossowe w rowerach crossowych rama musi być większa

Napisano

Nie wiem, mmisiek, co wąchasz,  ale rzuć ten towar czym prędzej :)   - chociaż odjazd musi dawać niezły :)

Jeśli nie włoży palca między ramę a "nabiał" to rama jest za mała ???????

Napisano

Mam nogę 86 , więc zgodnie z teorią tabelkową cross dla mnie to 21,5 " 

Jeżdżę na maestro 19" i wcale nie czuję żeby był dla mnie za mały :)

No a czuję się niezagrożony przynajmniej :icon_lol:

@Stachu - popatrz na rysunek z wymiarami i wyciągnij wnioski .....

Napisano

W skrócie: cross na asfalt i utwardzone drogi, a mtb bardziej na lasy, polne drogi. Podaj w % ile na asfalt ile na las przeznaczasz rower i opisz. Na allegro możesz zamówić rower, będziesz miał do skręcenia przednie koło, siodełko, kierownice i pedały. Obejrzyj rowery Lazaro integral v2 i v3 na asfalt.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Zapraszam do mnie!. Mam ponad 60 rowerów marki Kands. 05-420 Józefów ul Polna 25

Telefon do mnie: 507 362 519

18km od centrum Warszawy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...