Jerome Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Witam, poszukuję roweru w granicach 1500 zł, będzie służył głównie do poruszania się po mieście, ale również na kilkunasto a może kiedyś nawet kilkudziesięcio kilometrowe wycieczki głównie asfaltem, szrotem czasem lasem. Chciałbym aby miał hydrauliczne hamulce oraz żeby nie rozsypał się po jednym sezonie Może być używany, byle długo pożył, dbam o rowery, więc nie będzie cały czas zasyfiały jeździł. Mam 175 cm, waga 75. W sumie, to przeglądam podobne tematy, i zastanawiam się, czy w tej cenie dostanę dobre hamulce hydrauliczne tarczowe, czy lepiej zainwestować w v-brakei? Zainteresował mnie http://www.bikko.pl/rower-crossowy-unibike-crossfire-gts-2014.html ale nasuwa się pytanie, czy w tej cenie nie znajdę czegoś z lepszym sprzętem, czy lepiej zakupić ten model i ewentualnie później doinwestować w inne hamulce itd.?
Jerome Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Napisano 5 Kwietnia 2015 Pomoże ktoś? Zastanawiam się jeszcze nad http://www.bikko.pl/rowery-crossowe/rower-crossowy-unibike-crossfire-disc-gts-2014.html ale nie wiem cyz jest sens dopłacać 200 zł za tarcze hydrauliczne, choć wolał bym je od v-brakeów.
nemo2009 Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Zależy jak będziesz użytkował rower.Jeśli zamarzy Ci się rower na wyprawy,po dokupieniu osprzętu ,to kup ten z hamulcami hydraulicznymi.
Jerome Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Napisano 5 Kwietnia 2015 A co powiesz na kross evado 3.0 z 2014, czytałem że w tej cenie chwalili hamulce które posiada. Nie będzie lepszym wyborem?
nemo2009 Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 A co powiesz na kross evado 3.0 z 2014, Niczym specjalnym się nie wyróżnia. Unibike,ten z hydraulikami jest złożony z lepszych komponentów,pod wieloma względami,przede wszystkim lepsze koła.
Jerome Napisano 6 Kwietnia 2015 Autor Napisano 6 Kwietnia 2015 Ok, wybrałem Unibike'a crossfire disc GTS 2014, mam nadzieję, że nie będę żałował. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.