Skocz do zawartości

[do 1500zł] cross/trekking dla wysokiej osoby

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Szukam jakiegoś sprzętu do rekreacyjnej jazdy głównie po asfaltach, czasem jakieś polne drogi, czy utwardzone leśne ścieżki. Przejażdżki tak w przedziale 20 - 100 km na jeden wyjazd.  Na wstępie wybrałem sobie coś takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=5210909162 wszystko fajnie, ale problemem jest mój wzrost, a raczej brak większych ram u tego producenta. Mam 196 cm wzrostu i zgodnie z opisem producenta przekraczam o 1 cm zalecany wzrost, ten 1 cm, to nic, ale jest to górna granica zalecana przez producenta i zastanawiam się, czy to jednak nie będzie rower zbyt mały dla mnie. Dla ułatwienia dodam, że tato mój posiada rower kross trans pacific w tej największej ramie (23 cale chyba), i na nim jeździ mi się bardzo wygodnie. Kupił bym taki sam model, albo przynajmniej od tego samego producenta, ale widzę, że ceny są wyższe za podobnie wyposażony model. Oczywiście najłatwiej było by przymierzyć się do takiego roweru, ale znów w Opolu nie potrafię takiego zlokalizować w żadnym sklepie. 

Moje pytanie brzmi, czy jak kupię w ciemno ten rower z linku to nie będzie on dla mnie za mały? 

PS. Czy pozycja na rowerach typu cross i trekking jest do siebie podobna? Nie lubię, gdy jadę rowerem i muszę wysoko zadzierać głowę do góry, pozycja w rowerze ojca odpowiada mi bardziej. 

Napisano

jeśli 23" to pewnie optymalny wybór jakość / cena to będzie to: ( o ile jeszcze jest dostępny rozmiar)

northec caledon VB  2014 rok - do wyguglania za 1399

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...