christoo Napisano 30 Marca 2015 Napisano 30 Marca 2015 Witam, takich tematów jest multum ale mam nadzieje ze coś doradzicie. Planuje zakup pierwszego croosa z którym w odległym czasie chciałbym pozwiedzać trochę Polski a może i naszych sąsiadów. Zależy mi na tym aby dostać jak najlepszy jakościowo rower w tej cenie. Wydaje mi się że do takiego zastosowania najlepiej sprawdzilyby się hamulce typu v-brake. Co do reszty chciałbym otrzymać jakieś wskazówki i porady. Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam!
christoo Napisano 31 Marca 2015 Autor Napisano 31 Marca 2015 Myślałem nad http://nrowery.pl/2015/cross/caledon-db podzespoły malina ale wolałbym v-brake. Młodszy brat http://nrowery.pl/2015/cross/caledon-vb będzię ok czy znajde coś lepszego w cenie do 2k? Coś o mnie: 182cm 78kg.
Shiryu Napisano 1 Kwietnia 2015 Napisano 1 Kwietnia 2015 Wersja DB bardzo ok w swojej cenie, a zamiast VB lepiej wziąć Kandsa Maestro albo Lazaro Integrala v3 z 2015 roku.
christoo Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Napisano 1 Kwietnia 2015 Wersja DB bardzo ok w swojej cenie, a zamiast VB lepiej wziąć Kandsa Maestro albo Lazaro Integrala v3 z 2015 roku. Dzięki wielkie za zainteresowanie!Według Ciebie który jest lepszy? Zastnawia mnie jeszcze jedna rzecz, czemuLazaro ma liczbe biegów 27 skoro manetki są 3x8?a w Kandsie liczba biegów 24 przy manetce 3x9?Chyba że inaczej na to się patrzy...Mam jeszcze pytanie odnośnie wielkości ramy.Mój wzrost to 182 a wyskość do krocz to 85cm
Shiryu Napisano 1 Kwietnia 2015 Napisano 1 Kwietnia 2015 Według Ciebie który jest lepszy? Kands/Lazaro vs Caledon? Wygrywa Caledon. Ma i napęd 3x9 i hamulce hydrauliczne, do tego lepsze koła. Lazaro ma liczbe biegów 27 skoro manetki są 3x8? a w Kandsie liczba biegów 24 przy manetce 3x9? Klasyczny czeski błąd. Rowery z 2015 r. mają napęd 3x9, za wyjątkiem Avangarde, którego łatwo poznać po hamulcach tarczowych. Czyli albo 3x9 i v-brake, albo 3x8 i tarcze. Mam jeszcze pytanie odnośnie wielkości ramy. Mój wzrost to 182 a wyskość do krocz to 85cm No to masz parametry prawie identyczne jak ja. Kands i Lazaro rama 19". Rozmiar Caledona niech Ci ktoś inny doradzi
christoo Napisano 1 Kwietnia 2015 Autor Napisano 1 Kwietnia 2015 Celuje albo w Kandsa albo Lazaro, z tego co wyczytałem to ten drugi ma lepszą korbe ale nie widzę żeby był gdzieś dostępny w sprzedaży..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.