Skocz do zawartości

[2000] Cross w podróże

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, takich tematów jest multum ale mam nadzieje ze coś doradzicie.

Planuje zakup pierwszego croosa z którym w odległym czasie chciałbym pozwiedzać trochę Polski a może i naszych sąsiadów.

Zależy mi na tym aby dostać jak najlepszy jakościowo rower w tej cenie. Wydaje mi się że do takiego zastosowania najlepiej sprawdzilyby się hamulce typu v-brake.

Co do reszty chciałbym otrzymać jakieś wskazówki i porady. Liczę na Waszą pomoc.

Pozdrawiam!

Napisano

Wersja DB bardzo ok w swojej cenie, a zamiast VB lepiej wziąć Kandsa Maestro albo Lazaro Integrala v3 z 2015 roku.

Dzięki wielkie za zainteresowanie!
Według Ciebie który jest lepszy?

Zastnawia mnie jeszcze jedna rzecz, czemu
Lazaro ma liczbe biegów 27 skoro manetki są 3x8?
a w Kandsie liczba biegów 24 przy manetce 3x9?
Chyba że inaczej na to się patrzy...

Mam jeszcze pytanie odnośnie wielkości ramy.
Mój wzrost to 182 a wyskość do krocz to 85cm

Napisano

Według Ciebie który jest lepszy?
Kands/Lazaro vs Caledon? Wygrywa Caledon. Ma i napęd 3x9 i hamulce hydrauliczne, do tego lepsze koła.

Lazaro ma liczbe biegów 27 skoro manetki są 3x8? a w Kandsie liczba biegów 24 przy manetce 3x9?
Klasyczny czeski błąd. Rowery z 2015 r. mają napęd 3x9, za wyjątkiem Avangarde, którego łatwo poznać po hamulcach tarczowych. Czyli albo 3x9 i v-brake, albo 3x8 i tarcze.

Mam jeszcze pytanie odnośnie wielkości ramy. Mój wzrost to 182 a wyskość do krocz to 85cm
No to masz parametry prawie identyczne jak ja. Kands i Lazaro rama 19". Rozmiar Caledona niech Ci ktoś inny doradzi ;)
Napisano

Celuje albo w Kandsa albo Lazaro, z tego co wyczytałem to ten drugi ma lepszą korbe ale nie widzę żeby był gdzieś dostępny w sprzedaży..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...