Skocz do zawartości

[Do 2000zł]Rower do jazdy po lesie/wiejskich szosach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam na imię Kuba, mam 15 (w lipcu 16) lat, ważę około 55 kg, wzrostu ~165cm wzrostu. W zeszłe wakacje przy moim poprzednim rowerze używanym Gazelle urwało mi się koło podczas jazdy ( Porwały się cały osprzęt tylni, zębatki etc.). Rower miał bodajże motylkowe mocowanie koła, i prawdopodobnie to było przyczyną wypadku. Następstwem było złamanie dwóch rąk, co lekko zniechęciło mnie do używanych rowerów. Ale przyszedł nowy sezon, a tutaj Kubuś nie ma czym jeździć. Dlatego przychodzę z prośbą o pomoc do Was. Budżet wynosi 2000 zł, i liczę, że za tą sumkę moge kupić sobie jakiś porządniejszy rower. Nie określiłem sobie jasno typu, ponieważ nie znam sie zbyt dobrze na rowerach. Rower, który miałem przed tym felernym był firmy Active, jednak nie moge znaleźć dokładnego roweru, ponieważ rowerek miał chyba coś około 10 lat i wyglądał bardzo podobnie jak ten TUTAJ. Rowerem tym jeździło mi się naprawdę dobrze. Jednośladu mam zamiar używać w celach rekreacyjnych do jazdy GŁÓWNIE po lasach, jednak do okazjonalnych wycieczek wiejskimi szosami. Lubię czasem sobie troszke poszaleć, ponieważ na jakże pięknych terenach Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej mamy troszkę górek. Fajnie byłoby, gdyby rower był na dość szerokich kołach, bo poprzedni (Gazelle Alu-lite X-road Golfo) miał te koła bardzo wąskie, co przeszkadzało mi w jeździe po górkach. Zależy mi również na dosyć dobrej amortyzacji z powodu dość licznych skałek występujących na naszych terenach. To już chyba wszystko. Mam nadzieję że pomożecie mi wybrać jakiś fajny rowerek. 

Pozdrawiam,

Kuba

Ps. Z tego co przeglądałem to podobają mi się rowery pokroju Author Trophy, Unibike Evolution. Nie wiem czy to Wam w czymś pomoże, ale jak zapewne widzicie jestem zupełnym świeżakiem na tym forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...