Skocz do zawartości

[2000zł] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka, planuję zakup roweru w cenie maksymalnie 2000zł. Szukałem jakiś fajnych ciekawych pozycji ale nie mogę się zdecydować. Poniżej przedstawie listę modeli, które mnie zaciekawiły i prosiłbym o opinię osób doświadczonych, ew. włąsnych propozycji z krótkim uzasadnieniem.

A więc zaczynamy:

-Ghost EBS Comp 2013

-Ghost Sona 3 2015

-Scott Aspect 950

-Kellys spider 30

-Kross Level B2

-GT Aggressor 27,5 Expert

Jeżeli, ktoś posiada jakąś wiedzę na temat tych rowerów to prosiłbym o szybciutką pomoc. Co do roweru to mam 175cm wzrostu i sporo jeżdzę w warunkach miejskich oraz po wszelakim błocie, wodzie itp. Także rower musi być wielozadaniowy :)

Napisano

Cześć jeśli ci mogę pomóc w tym temacie to jestem dumnym posiadaczem Krossa r3. Jak za cenę którą kupiłem ten rower to uważam że jest dla amatorskich jazd szutry/lasy/asfalt idealny wart danych pieniędzy. Dla amatorskiej jazdy jest spoko dla jakiś mniejszych zawodów jeśli cię to interesuje da radę ale zależy co wymagasz od roweru i do czego ci potrzebny. 

Napisano

Fajny rowerek, interesują mnie te amortyzatory, jak wygląda ich konserwacja, czyszczynie czy co tam się z nimi robi. 

Napisano

rozwazylbym tego silverbacka

w tym przedziale cenowym nie ma za wiele rowerow z powietrznym amortyzatorem i reszta przyzwoitego osprzetu

http://allegro.pl/mtb-27-5r-silverback-slade-deore-xcr-air-wyprzedaz-i5190352588.html

co z nich jest najlepsze dla gościa 0 180 cm/80 kg, który lubi i ma gdzie szybko zjechać. Z podjazdem wolniej idzie :) Może ranking tegoroczny okolice 2 tysi? Mam na dziś wybór, faworytów: Rambler R line 26, Silverback Slade 27,5; Cross Traction 27,5; Kross A6

Napisano

zalezy czy wolisz rower na ramie 27,5 czy 26 " ...

ja osobiscie bym brał 27,5 cross ma troche lepszy naped, ale chyba bym wzial silverbacka

natomiast jesli idzie o rowery na ramie 26" to nie wiem o jakiego Rometa Ci chodzi czy 1,0 czy 2,0. 

R- line 2,0 bardzo ciekawa propozycja, fajny amortyzator solidny naped i wydaje sie ciekawsza propozycja niz Kross.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...