Raibuc Napisano 14 Marca 2015 Napisano 14 Marca 2015 Witam, do tej pory jeździłem trochę po asfalcie, ale jako że w mojej okolicy jest dużo tras rowerowych, które prowadzą po górkach (takie do 1000 m npm) postanowiłem spróbować takiej jazdy. Nie planuje żadnych szalonych downhilli i skoków, bardziej zależy mi na jeździe po górkach po leśnych ubitych drogach, wiadomo wertepy też będą. Nie znam się na sprzęcie i przyznaję, że jestem zagubiony w tym całym gąszczu informacji sprzętowych, stąd też mój post na tym forum. Ważę ok. 100 kg i mam 193 cm wzrostu, czy powinienem się rozglądać za rowerem z kołami 29"? Czy w ogóle znajdę coś sensownego w takiej cenie? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź. http://www.mudserwis.com/kross-level-b4-2014#!#dane-techniczne czy ten jest ok?
rodszyld69 Napisano 15 Marca 2015 Napisano 15 Marca 2015 Czy w ogóle znajdę coś sensownego w takiej cenie? jest tylko nie wiem czy 22" będzie na Ciebie dobre Romet rambler następny Romet trochę droższy ale w lepszej konfiguracji niż Kross. Może cenę podczas negocjacji jeszcze trochę obniżysz. jest jeszcze Unibike. Jak 22" rama by na ciebie pasowała to wybierałbym pomiędzy tymi Rometami.
mdok Napisano 15 Marca 2015 Napisano 15 Marca 2015 Zwłaszcza ten drugi romet jest całkiem fajny - choć w góralu lepiej mniejszą ramę niż większą zdecydowanie Unibike Evo można jeszcze znaleźć z rocznika 2014, to i cena bardziej przystępna - nowy model już droższy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.