Skocz do zawartości

[2000zł] Cross- Trek 8.3 DS 2015 cz Cube LTD CLS PRO 2014?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Chciałbym kupić crossa do około 2000 zł. Wstępnie wybrałem Cube LTD CLS PRO 2014 za 1969 zł, ale jeźdząc po sklepach zaoferowano mi kilka modeli 2015 w obniżonych cenach.

Trek 8.3 DS 2015 - 2050 zł

Merida Crossway 40D 2015 - 2000 zł

Kross Evado 4.0 2015 - 1900 zł.

Moglibyście mi doradzić? Na chwilę obecną mam tylko mętlik w głowie. Na inne rowery w podobnych cenach też jestem otwarty.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc!

Mam 184 cm i 93 kg :)

Napisano

Według mnie Cube ma najlepiej skonfigurowany napęd, jedynym małym minusem jest mechaniczna blokada skoku w jego amortyzatorze. Nie jest to żadna tragedią i da się z tym jeździć. W pozostałych rowerach napęd trochę słabszy lecz amortyzatory mają z hydrauliczną blokadą skoku. Mechaniczna blokada różni się tym od hydraulicznej że nie powinno sie blokować skoku amortyzator podczas jazdy lecz tylko czasie postoju. Ja ze swej strony polecam Caledona ma pełny napęd alivio, amortyzator tej samej klasy co Cube.  http://nrowery.pl/2015/cross/caledon-db

Napisano

Dziękuję za podpowiedź. Szkoda tylko, że Cube i Caledon są do kupienia przez internet, a mimo wszystko fajnie najpierw usiąść, przejechać parę metrów. Cóż, weekend do namysłu..;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...