Skocz do zawartości

[rower szosa] Pierwsza szosa do max 2 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Rozważam zakup roweru szosowego i bylem juz prawie pewien zakupu Tribana 300 ale... no właśnie ale. Byłem w Decathlonie i miałem wątpliwą przyjemność nim jeździć. Rower sprawia wrażenie tandetnego, hamulce prawie nie istnieją, to raczej spowalniacze, przerzutki źle działają a korba (rama?) się ugina przy pedałowaniu i nie wiem skąd tyle dobrych opinii o tym rowerze. Jeździłem na dwóch egzemplarzach i było to samo, nawet Triban 500 zbytnio nie wypada lepiej.

Dziś oglądałem inne rowery i spodobał mi się Kross Vento 1.0 z 2014 roku, mogę go mieć za 2100 zł i Giant Defy 2 z 2014 roku za 2400 zł.

Moje pytanie zatem brzmi który z tych dwóch byłby lepszy wyborem? Osprzętowo lepiej wypada kross ale podobno ma "miekkie" ramy i dlatego polecono mi tego Gianta ale sam nie wiem. O tym krossie nie ma zbytnio opinii i jestem ciekaw czy ktoś na nim jeździ. Może jednak coś innego w podobnej cenie?

Napisano

Pamiętaj że w Decathlonie masz pseudoserwis, być może były tak "profesjonalnie" skręcone i wyregulowane?

Tak czy inaczej Kross wydaje mi się ciekawszą propozycją. W tym roku w odróżnieniu od 2014 masz manetki Clarisa i lepsze stery. Choć cena którą masz za 2014 jest naprawdę ok.

Napisano

Temat do zamknięcia, kupiłem Defy 4 z 2014 roku.

W pierwszym poście wprowadziłem troszkę w błąd, ten Giant to był Defy 5 z 2013, Defy 2 w tej cenie raczej nie da rady:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...