Skocz do zawartości

[do 2000 zł] cross czy szosa?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

chciałbym Was prosić o radę, zastanawiam się jaki rower kupić do jazdy w 95% po warszawskich i podwarszawskich asfaltach i scieżkach rowerowych.

Mam 185 cm i około 90 kg,  tygodniowo rower wytrzymać musi koło 200/300 km. ;) Ja skłaniałem się na początku do crossa, ale po rozmowach ze znajomymi zacząłem poważnie zastanawiać się nad szosą. Moglibyscie pomóc mi wybrać i ewentualnie doradzic dobry model w tej cenie?

Pozdrawiam, Paweł

Napisano

Kluczem jest pytanie ile Ty będziesz jeździł po tej Warszawie aChoć ile poza...Choć jestem pasjonatem szosy a może właśnie dlatego uważam że szosa średnio się sprawdzi w mieście... jest mało zawrotna, pochylona pozycja utrudnia obserwacje ruchu ulicznego (a w Warszawów jest raczej spory). Krawężniki, tory tramwajowe przy 8 atmosferach w super cienkich gumach - masakra... naturalnym środowiskiem szosówki są jednak otwarte pozamiejskie przestrzenie i jeśli powiedzmy 70-80 % Twojej jazdy będzie się odbywać na takich drogach bez zastanowienia kupuj szosę. Jeśli proporcje będą odwrotne to raczej cross - takie jest moje zdanie. Pozdrawiam

Aha no i rower szosowy nie nadaje się na ścieżki rowerowe

Napisano

Fitness to dobra podpowiedz. Dzięki, Tylko czy w tej cenie, czyli do 2000 zł znajdę cos godnego uwagi? Moglibyscie cos polecić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...