Samwieszkto Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Od pewnego czasu planuję zakup roweru. To będzie MTB w budżecie ok 2,5 tysia. Właściwie to już wybrałem i gdybym miał gotówkę to byłoby po sprawie .... ale tak się złożyło że gotówki zabrakło i chwilowo muszę się wstrzymać z zakupem. Czytam więc , oglądam i zastanawiam się żeby jakoś przetrwać ten czas. Czytając tak , zorientowałem się że rowery w podobnych cenach mają bardzo podobne wyposażenie. Różnice wartości detalicznej zamontowanych w nich komponentów wahają się w granicach 100-300 zł. i moim zdaniem te różnice nie zasługują na to żeby być najważniejszym kryterium w wyborze roweru ; tym bardziej że zakupiony rower planuję w przyszłym sezonie w miarę potrzeb i możliwości nieco ulepszyć. Chciałbym zatem poprosić was o pomoc w wyborze roweru pod kątem walorów ramy. Nie chcę nawet sugerować które względy wydają mi się najważniejsze bo chciałbym poznać wasze w pełni subiektywne opinie. :-) W moim peletonie postawiłem cztery rowery w cenie katalogowej ok 3 tyś zł. ( czyli do kupienia za ok 2,5 tyś ). - GT karakoram elite ( 29") - SCOTT aspect 920 ( 29") lub 720 ( 27,5") - TREK x-caliber 7 (29" lub 27,5 " ) - SPECIALIZED rockchoper comp ( 29") Co sądzicie / wiecie o tych rowerach i przedewszystkim o ich ramach ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.