unun Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Witam Jestem na etapie wyboru roweru. Przeglądałem wiele postów na temat rowerów w tej cenie, jednak im więcej czytam tym mniej wiem. Do rzeczy. Jak w temacie, mam 17 lat, 175cm wzrostu i około 55kg wagi. Rowerem będę jeździł głównie do szkoły, po asfalcie, ale mam zamiar też jeździć rekreacyjnie, między innymi po lesie. Nie znam się za bardzo na rowerach, a nie chciałbym kupić jakiegoś szrota. Cena jaką dysponuję, to max do 1100zł. Może być używka, może być nówka, ale pewnie w tej cenie to lepszy wybór będzie używany? Pozdrawiam
Pablo59 Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Jeśli już poczytałeś, to kross czy mtb - decyzja juz powinna byc podjęta
modrzew Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Standardowo - któryś z crossów ze "stajni" transroweru pasujący do budżetu.
unun Napisano 8 Marca 2015 Autor Napisano 8 Marca 2015 Tak, ale im więcej czytałem, tym miałem więcej wątpliwości Myślę, że lepszym wyborem będzie kross, ale to Wy tu jesteście specjalistami Jakieś konkretne modele polecacie?
Pablo59 Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Jako rzekł kolega modrzew powyżej może taki klon kandsa maestro ? http://olx.pl/oferta/rower-kands-maestro-scud-atlantic-CID767-ID7Hpxz.html#7ec878dc4f
unun Napisano 8 Marca 2015 Autor Napisano 8 Marca 2015 Hmm... nie wiem czemu, ale mój post się nie dodał. Dzięki za odpowiedź i podrzucenie roweru, rozejrzę się za takimi. A coś jeszcze polecacie? Niekoniecznie musi być ta cena 1100zł mile widziane tańsze oferty Zapomniałem dodać, że rower musi być lekki, codziennie będę go wnosił na 3 piętro. Teraz miałem rower naprawdę ciężki i musiałem się sporo natrudzić, aby go wnieść do góry.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.