Skocz do zawartości

[do 1500zł] Rower mtb dla dziewczyny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć
Szukam roweru dla dziewczyny ok 166cm 55kg na rozpoczęcie przygody z mtb (jakieś lasy, nie wielkie góry itp) do ok1500zł. Wpadło mi w oko coś takiego http://happybike.com...xc-860-165.html Co sądzicie o tym egzemplarzu? Rower ma być nie za ciężki i fajną opcją byłby amortyzator powietrzny.

Z góry dzięki za pomoc

Napisano

Ktoś podpowie? :) Wolałbym rower nowy, ale do 1500zł to raczej same altusy, suntoury itd a chciałbym, żeby zaczęła jazdę poza asfaltem na czymś w miarę sensownym. 

Poza tym w grę wchodzi tylko zakup w Krakowie, a tutaj wyboru w używkach za dużego nie ma.

ps. Chciałem edytować, ale już chyba za późno.
Napisano

Dzięki za propozycję, ale mam parę uwag :)

Rama tego typu odpada, ale widzę, że jest bliźniaczy rower z "normalną" ramą.

Amortyzator, z tego co czytałem tu na forum jest słaby, zwłaszcza przy niskiej wadze kierownika.

Nie wiem też co z hamulcami. Chyba wolałbym tarcze mimo, że są dużo bardziej uciążliwe w eksploatacji, zwłaszcza niskie modele jak te M446 w rowerze, który zaproponowałem. A może się mylę i lepiej wybrać tańsze i bardziej przyjazne Vki?

Może jednak źle rozumuję, i na początek lepiej kupić nowy, ale dużo słabszy rower, ale może jednak lepiej zacząć od czegoś lepszego?

Napisano

Dlatego właśnie rozglądam się za używanymi gdzie można znaleźć lepszy osprzęt i przede wszystkim amortyzator. Ten Limber ciekawy, ale raz, że nie jest w Krakowie a dwa no to właśnie amortyzator...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...