Skocz do zawartości

[1700] Cross do 125kg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Chce kupić budżetowego crossa, maksymalnie chciałbym za niego dać jakieś 1700zł. Czy podlinkowany rower jest dobrym wyborem w tej cenie? http://rowerykands.pl/rowery/111-kands-avangarde-2xdisc-nowosc-2015.html#/rozmiar_ramy-19/kolor-czarny_mat_seledyn?

Sam mam 182cm i 79kg jednakże z roweru od czasu do czasu, bardzo rzadko, będzie korzystała osoba 185cm/~125kg (typowo rekreacyjnie, po śnieżkach rowerowych) i tu powstaje pytanie, czy ten rower to wytrzyma? Jeśli nie, to co proponujecie? 

Napisano

Z tym przeglądem to i tak i nie. Gwarancja nie dotyczy regulacji i zużycia, tylko wtedy z niej trzeba skorzystać gdy pęknie rama, koło, korba - w unibike to jest mocno mało prawdopodobne - a przede wszystkim - zamiast z gwarancji w razie czego można skorzystać z rękojmi - to od kupującego zależy. W unibike wazne jest aby był zrobiony przegląd zerowy i podbita gwarancja - kolejne przeglądy mało kto robi, większości kupujących sprzedawcy rowerów nie oglądają później na oczy jeżeli rower jest sprawny,. Chyba że rower będzie kupiony bez wbitego przeglądu zerowego - wtedy faktycznie trudno wydębić będzie swoje prawa gwarancyjne i faktycznie - przegląd pierwszy kosztuje w zależności od punktu do którego się ktoś uda do 10% wartości roweru nawet. Do tego ma się zawsze 14 dni na zwrot towaru przez internet (jeżeli regulamin nie stanowi inaczej to na koszt sklepu, chyba że wyraźnie napisali że na koszt kupującego), a jeśli sklep o tym nie poinformował to nawet rok - oczywiście rower nie może mieć śladów zużycia. Ja kupowalem swój ostatni rower przez internet i kolejny pewnie też tak kupię, w końcu większy wybór sklepów i można zawsze znaleźć coś taniej.

(edit)

Taniej tego crossfire nie znalazłem, ale można poszukać

Napisano

Ja na Kandsie Maestro zaczynałem mając 126 kg :D Nie odczułem żeby miał z tym jakikolwiek problem. Przez dwa sezony dał radę. Z tym, że później miałem troche mniej:) Więc o rame Kanda raczej nie masz sie co martwić. Nie potrzebne były nawet tarcze, hamował wystarczająco, z tym że klocki w standarcie b. szybko sie starły.

Napisano

Jak się wejdzie w ofertę okazuje się że to model 2013 (sklep rower-sport) :) Ale może mają i 2014.

Napisano

Dobrze, dziękuje wszystkim za pomoc. Kands pewnie by wytrzymał bez problemu, ale dla świętego spokoju kupię tego crossfire'ra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...