Sebmc Napisano 5 Marca 2015 Napisano 5 Marca 2015 witam serdecznie, planuję zakup roweru w granicach do 3800 zł opłaty całkowitej na celowniku zjawił się Canyon z modelem grand-canyon-al-29 oraz Silverback Slade 1 lub Sola 2. Ogólnie rower ma służyć na wyprawy w góry i zaliczenie 2 lub 3 maratonów rowerowych w tym roku bez jakiejś spinki jesli chodzi o miejsca na podium. Drodzy forumowicze co i jak wybrać? Może jakieś inne propozycje wam się nasuwają. pozdrawiam i czekam na propozycje i komentarze. P.S mój wzrost 184 cm, waga 95kg z tendencja spadkową, dł. wewnetrzna nogi 85 cm.
rodszyld69 Napisano 5 Marca 2015 Napisano 5 Marca 2015 zjawił się Canyon z modelem grand-canyon-al-29 oraz Silverback Slade 1 lub Sola 2. Silverbacki maja lepszą geometrię pod maratony niż Canyon. Według mnie Slade 1 ma najlepsza specyfikację i z tej trójki jest numerem 1.
pjsz Napisano 6 Marca 2015 Napisano 6 Marca 2015 W tym porownaniu - Slade 1. Sam taki zakupiłem miesiąc temu.
94ostry Napisano 6 Marca 2015 Napisano 6 Marca 2015 W tym zestawieniu również wybrałbym Silverbacka. Canyon AL mają geometrię bardziej turystyczną. Z tego co zauważyłem dopiero modele Canyon AL SLX są bardziej maratonowate
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.