Skocz do zawartości

Poszukuję roweru w granicach 1500 - 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo proszę o pomoc, poszukuję roweru, który posłuży mi do dojazdu do pracy ( asfalt + szuter ) oraz na wypady weekendowe w lekki teren. Mój wzrost to 185 cm waga ok 85 kg 

Napisano

Lazaro Integral v3 2015, rama 21". Nic lepszego tu nie wymyślisz

a jak by porównać tego Integrala z Kands Avangarde z 2015 to co byście radzili? Kands ma hamulce hydrauliczne (najsłabsze Shimano ale zawsze) ale za  to kasete 8 rzędowa i manetki acera a reszta chyba podobna. nie licząc ceny i wyglądu co wybrać?

Napisano

A koniecznie chcesz hamulce hydrauliczne? Rama w Twoim przypadku to raczej 21", choć po przymiarce może i 19", zależy od nogi (w końcu rower ma też jeździć w terenie, lepiej za dużej ramy nie ujeżdżać :) ). Z hydrauliką rower w tej grupie cenowej będzie miał pozostałe komponenty słabsze, ja bym stawiał na v-brake i lepszą resztę (chyba że zwiększysz budżet). Unibike Viper to mój ulubiony typ w granicach 2 tys. - to taki rower w którym nic na dzień dobry nie trzeba wymieniać - mocne koła, napęd Shimano 27 biegów, w tym przerzutka Alivio/Deore Shadow, świetne opony, ciekawa rama, i dodatki takie jak regulowany mostek i amortyzowana sztyca (akurat sztycę nie jestem pewien czy chciałbym mieć amortyzowaną - ale to można zmienić bez dopłaty).

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...