szyb9n Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Witam planuje wymiany napędu w moim rowerze ponieważ już nawet nie da się nim jechać Pan w sklepie z rowerami powiedział mi, że może to być wina zarówno kasety jak i piasty w tylnim kole ponieważ jak pedałuje to cały czas przeskakuje korba. Jako, że nie mam zupełnie pojęcia co zamontować w moim rowerze mam prośbę o dobranie wszystkich niezbędnych częsci aby rower z powrotem śmigał Myśle o nowym całym kole ponieważ nie mam ani czasu ani wiedzy w jakis sposób zmienić piastę, kaseta, łańcuch i pewnie korba, do tego dojdą też linki z pancerzami bo linka od przerzutki tylniej pękła a pancerze są ogolnie popękane.
Nepalczyk Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Hej! Te zdjęcia to stan aktualny? Bo jeśli tak to najpierw bym go spróbował doprowadzić do tej używalności, znaczy się pozbyć się rdzy i dopiero zobaczyć co i jak. Aczkolwiek łańcuch to chyba już wyzionął ducha..
szyb9n Napisano 4 Marca 2015 Autor Napisano 4 Marca 2015 Tak zdjęcia byly robione dzisiaj, co do tej rdzy to raczej ona nie ma wpływu na to co się dzieje z rowerem bo w sumie łańcuch udało mi się tak załatwić przez ostatnie 2-3 tygodnie kiedy rower po jezdzie po sniegu nie był wyczysczony i wysuszony. Po prostu gdy naciskam na pedały przeskakuje korba jesli krece bardzo delikatnie to da się ujechać troche no ale chchialbym to jednak zniwelowac
szyb9n Napisano 5 Marca 2015 Autor Napisano 5 Marca 2015 To jak pomógłby ktośw dobraniu jakiegoś sensownego napędu ? W przeciwnym razie planuje wymiane na to co jest tylko, że nowe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.