atomek1000 Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 Czesc, kupiłem oto ten rower http://allegro.pl/show_item.php?item=5086845225 i jestem ciekawy czy był to dobry wybór, roweru jeszcze u siebie nie mam więc nie znam jego stanu technicznego ale załóżmy że nie wymagałby gruntownego serwisu tylko lekkiego przeglądu. Chciałbym się dowiedzieć czy dobrze zrobiłem czy lepiej było poskładać samemu z części? Szukałem roweru do około 1000zł który byłby dobry do miasta.
copone Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 Spawany rower za taką kasę nie dziwię się, że jesteś ciekaw czy to był dobry wybór. Oby był. Edit: teraz obejrzałem zdjęcia - cały napęd do wymiany. To nie był dobry zakup
atomek1000 Napisano 2 Marca 2015 Autor Napisano 2 Marca 2015 Co jest nie tak z napędem? Zużyty czy ogólnie słaby? Na szczęście jego nie będę dużo używał bo rower będzie konwertowany na elektryczny
djzatorze Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 Ja uważam że nie były to stracone pieniądze, bo jest w miarę fajny amortyzator, koła, siodło, sztyca... Hamulce jak na V-ki to wcale niezłe. Napęd cały do wymiany, ale to w 3 stówkach powinno się zamknąć złożenie ogarniętego napędu (łańcuch Connex 800, kaseta CS-HG50, korba FC-M590). Przerzutka i manetki nie wiadomo w jaki stanie ale to drugie pewnie średnio na jeża, warto wymienić bo tam chyba jakieś ST-EF51 albo inne taniury. Rama spawana to duży minus, ale w sumie zależy jak jest to zrobione...
Looser Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 spawana przy sztycy... i kupiles to... od razu zacznij poszukiwania ramychociaz tyle ze za duzo nie wywaliles bo troche duzo tych niedoskonalosci na zdj widac
bartezz Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 @atomek1000 Nie żebym namawiał ale możesz nie dokończyć transakcji:) Dostaniesz negatywa a konto i tak masz świeże bo 4 widzę w pkt. Nowe konto założysz na żonę, dziewczynę lub ojca. Chyba że już przelałeś kasę.
Artwro Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 A czego spodziewaliście się za dziewięć stów?to że rama pospawana przy sztycy nie znaczy że siodło odpadnie w oka mgnieniu.Za takie pieniądze nie uświadczycie niczego lepszego.Myslę o osprzęcie,kółka,amorek.
atomek1000 Napisano 2 Marca 2015 Autor Napisano 2 Marca 2015 @atomek1000 Nie żebym namawiał ale możesz nie dokończyć transakcji:) Dostaniesz negatywa a konto i tak masz świeże bo 4 widzę w pkt. Nowe konto założysz na żonę, dziewczynę lub ojca. Chyba że już przelałeś kasę. Już zapłaciłem i podobno wysłany więc za późno. Aż tak źle jest? Nie będę na nim skakał tylko jeździł po mieście więc jakieś małe dziury jedynie, jest w ogóle szansa że siodło może odpaść ?? A jeżeli jest taka zła ta rama to jakiej innej szukać ewentualnie? Jak rower przyjdzie to wrzucę dokładniejsze foty to może uda się stwierdzić czy stanowi to zagrożenie dla życia czy ujdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.