Skocz do zawartości

[do 2300] Unibike Fusion 29 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Planuję zakup roweru Unibike Fusion 29 2015:

http://www.unibike.pl/fusion29.php

Co mnie zastanawia - Unibike nie podaje informacji o geometrii swoich ram... Udało mi się do nich dotrzeć poprzez artykuł na stronie team29er.pl i przedstawiają się one następująco:

http://www.team29er.pl/images/stories/news/Rowery/Unibike_2015/geo_29.jpg

Moje pytanie do fachowców brzmi: czy jest jakiś haczyk? Czy wszystko jest OK i spokojnie można ten rower kupić? Jak ramy Unibike wypadają na tle ram 29 innych producentów?

Dodam tylko, że mam około 181-182cm wzrostu przy masie ciała około 83kg.

W tym modelu zrezygnowano z główki tapered, czy to jest minus?

Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam

Bartosz

Napisano

Brak taperowanej główki jest minusem, o ile planujesz kiedyś upgrade amora ;) Wszystkie "lepsze" są taperowane.

Więcej nie pomogę, jako że nie znam ram Unibike'a. Osprzętowo ok, ale jak się siedzi to nie wiem :)

Napisano

Rekreacja? Pewnie ok 20", choć to wszystko zależy m.in. od długości nóg. Mierzyć, mierzyć, mierzyć. Tylko wtedy będziesz wiedział czy Ci wygodnie czy nie.

Napisano

Przepraszam za post pod postem, ale zależy mi na odpowiedzi.

Wspomnianego Scott Aspect 940 po zniżce mogę kupić ciut taniej od Unibike Fusion, pytanie czy warto?

Napisano

Przejechałem się na Fusionie (rama 19) i wydaje się być idealny :)

Moim zdaniem kolorystycznie bije na głowę tegorocznego Aspecta 940.

Z drugiej strony Scott to chyba "poważniejsza" firma od Unibike ale czy to najważniejsze?

Napisano

Z drugiej strony Scott to chyba "poważniejsza" firma od Unibike ale czy to najważniejsze?
jak Ci odpowiada geometria Fusiona to nie sensu się jeszcze zastanawiać. Najważniejsze w doborze roweru dla siebie rozmiar to geometria ramy, później reszta. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...