Skocz do zawartości

[Do 1300zł] rower MTB/Crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam zamiar kupić jakiś niedrogi rower który mi posłuży z 2lata ale i będzie dość dobry jeżdżę tak po 30/40KM raz w tygodniu i tam codziennie po 10/20KM i jeżdżę po polnych drogach i ulicach i rower musi być max do 1300zł na razie dopiero mój drugi sezon jeżdżenia rowerem i na razie nie chce nic bardzo drogiego bo może mi to się jeszcze znudzić.

wzrost-1.70m

waga-60KG

osobiście spodobał mi się rower "Romet Rambler 2.0" jest tani i dużo razy widzę , że ma gwarancje na 2 lata z tyłu 7 biegów i przerzutki Shimano przód i tył jak i kasety i ma tylko amortyzowane widełki i rama aluminiowa no i waży 14.8KG.

Napisano

Zobacz sobie Univega Alpina HT 500 - zmieścisz się w cenie i jeszcze ci zostanie na jakieś akcesoria lub ulepszenia :)
Mam go od 3 lat i bardzo sobie chwalę poza tym że dzisiaj w ciężkim błocie uleciał hak przerzutki, ale to drobnostka. Jedyne co zmodernizowałem to pedały, oryginalnie sie trochę ślizgały, ale te kostki na nich po prostu zmieniłem w małe kolce (bo są z plastiku) i elegancko się buty trzymają :)

Napisano

Przemek teraz patrzałem ale strasznie ciężko ten rower znaleźć patrzyłem na olx , allegro , google i strasznie ich mało na alegro i olx wg. nie znalazłem :)

Napisano

jeżdżę tak po 30/40KM raz w tygodniu i tam codziennie po 10/20KM i jeżdżę po polnych drogach i ulicach

Przy takim zastosowaniu najlepszym wyborem będzie Cross, MTB i to jeszcze w tej cenie to kloc w mieście... 

osobiście spodobał mi się rower "Romet Rambler 2.0"

Zwykła strata pieniędzy, jak wyżej to rower MTB, 14,8kg to nie jest "lekka waga", rower posiada wolnobieg zamiast kasety co jest cofnięciem się o 40 lat wstecz z technologią, słabiutki napęd i pewnie ciężki uginacz.

W tej cenie patrzyłbym na te dwa modele https://www.mall.pl/rowery-trekkingowe?b%5B%5D=amulet - dobra cena, oba na kasetach, osprzęt jest ok. 

Napisano

Widzę, że dużo odpowiedzi nie ma więc biorę chyba tego rometa zniechęcił mnie do niego ten wolnobieg no ale na razie kupuje rower , żeby zobaczyć czy nadal będzie mnie to kręcić :D a przez ostatnie 2lata jeździłem starym arkusem (chyba tak się nazywa) ze stalową ramą ok.17KG (waży) wolnobiegiem , tylnim amortyzatorem który nic nie daje to myślę , że ten romet to i tak będzie dobra przesiadka :) za wszystkie odpowiedzi dziękuje 

Napisano

ILC fajny ten rower ale chyba przy tym romecie można zmienić wolnobieg na kasetę a ja w mieście nigdy nie jeżdżę nawet w mieście nie mieszkam ;) i jeżdżę dość dużo po polnych drogach lub lasach a jak po drogach to dość dziurawych i w nie najlepszym stanie (jak to polskie drogi poza miastem). A i jeszcze przy tym romecie mam 2 lata gwarancji i niedaleko mogę go kupić i to też jest plusem.A przy moim starym rowerze wolnobieg nawet dobrze chodził.

Napisano

ILC fajny ten rower ale chyba przy tym romecie można zmienić wolnobieg na kasetę

W takim wypadku dochodzi ci jeszcze wymiana piasty co dalej wiąże się z ponownym zaplataniem, centrowaniem koła co nie jest prostą sprawą i zazwyczaj kończy się na tym, że taki klient musi albo płacić sporą kasę w serwisie albo kupować nowe koło.

Widzę, że żadne argumenty Cię nie przekonają, także mogę życzyć tylko miłej jazdy :) 

Napisano

Dzięki wielkie no jakoś mi się spodobał a bardziej mi pasuje za rok czy za 2 lata wymienić to wszystko za więcej niż teraz dołożyć do roweru :D Dzięki wielkie za pomoc ILC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...