ralfbutton Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 W ubiegłym roku kupiłem rower Romet Jolene 2 - TAKI Ma świetną geometrię, porządny osprzęt i bardzo mi się podoba. Dodatkowo cenowo wyszedł nieźle - 2000pln Niestety z racji braku czasu (2 malych dzieciaczków) nie jeżdżę na nim zbyt wiele po lesie itp Znacznie częściej wykorzystuję go jako środek transportu do pracy - ok 20km w jedną stronę 90% asfalt. I tu wydaje mi się, że to nie do końca dobrze dopasowany rower do moich zastosowań. W bieżącym sezonie chciałbym jak najczęściej dojeżdżać do pracy rowerem. Zastanawiam się teraz nad wymianą na fitness/hybrydę z carbonowym widelcem. Ewentualnie do mojego MTB mogę dokupić opony np Maxxis Detonator, rogi (i ew prostą kierownicę) i mieć dwa konmplety. Co radzicie?
Sotnikov Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Sam właściwie sobie odpowiedziałeś pytając. Zmień opony na jakieś bardziej asfaltowe i zobacz czy Ci to wystarczy. Jeśli nie, to wtedy kup inny rower.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.