Hubsonnn Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Witam męcze sie juz 3 dzień z nią . Moj rower to rockrider 300 z decathlona. Więc robie tak 1. przerzutkę ustawiam na najmniejszej tarczy na przodzie i największej na tyle 2. odkręcam śrubkę trzymającą linkę 3. sprawdzam czy wózek przerzutki przy największym wychyleniu ma 2 do 3 mm odstępu od największej zębatki 4. spradzam czy wózek jest równolegle do korby 5. ustawiam zakres dolny śrubą L. Kręcisz nią tak aby pomiędzy łańcuchem a zewnętrzną częścią wózka były około 2 mm luzu 6. przy manetce wkręcam na max śrubę regulacyjną (tzw. baryłkę) a następnie odkręcasz ją o 2 obroty 7. w przerzutce przykręcmz linkę - linka musi być naciągnięta 8. sprawdzam czy przerzutka zmienia biegi i w zalęzności od zapotrzebowania odkręcam baryłkę, jeśli ma opory z wrzuceniem łańcucha na większą tarczę - i przy tym punkcie łancuch zawsze! albo na 2 zębatce z przodu albo pierwszej ocierai mi o wózek (pomimo że zrobiłem wszystko co w punkcie 5 jest napisane) Prosiłbym o pomoc
zgodny Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 a nie masz jej krzywej, to znaczy krzywy hak albo wózek ? wywal tego TZta i kup chociaż altusa
Hubsonnn Napisano 18 Lutego 2015 Autor Napisano 18 Lutego 2015 Nie mam jej krzytwej bo rower byl kupiony tydzien temu.. Z kasa jest krucho
nognog Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 To idź do decathlonu niech ci to ustawią. Jak im się nie uda to wymienią na gwarancji.
Hubsonnn Napisano 18 Lutego 2015 Autor Napisano 18 Lutego 2015 Chcialem to samemu zrobić .Generalnie raz ze potrzebny mi rower do roboty, a dwa że bym się nauczył. Teraz przynajmniej jest tak ze dojade jakoś do roboty i w piątek mi to zrobią umówiłem się.
copone Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 W tym tz trzeba naprawdę dobrze naciągnąć linkę, żeby chodziła prawidłowo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.