Skocz do zawartości

[do 2500] jaki rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Planuję kupić mój pierwszy rower crossowy. Dziś oglądałem na żywo taki rower: Giant Roam 1 Disc 2015. Ogólnie podoba mi się, osprzęt niezły, ale martwią mnie trochę widelec i hamulce. Cena 2500 tys. Co sądzicie o tym modelu? A może znacie coś lepszego w tej cenie? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i opinie.

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.1.disc/18845/76316/#specifications 

Napisano

miałem podobny dylemat z tym rowerem, ale po przeczytaniu forum właśnie ze wzgledu na widelec i hamulce zrezygnowałem

z tego co koledzy pisali to widelec smiech w tym rowerze, hamulce tez najniższa półka z duża mozliwoscią do klopotliwych wyciekow...

w tym przedziale cenowym jak patrzylem niestety wszystkie hamulce  hydrauliczne sa na tym samym ,niskim poziomie... mozesz poczytac o tym w dziale hamulce

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Rozważam też coś takiego za 2950 zł. Hamulce jak i widelec inne, Co o tym sądzicie?

Napęd identyczny, amortyzator jeszcze słabszy (NEX jest wyżej od NCX) a przy hamulcach nie odczujesz różnicy.

Napisano

Dziękuję. Czyli nie warto przepłacać 450 zl. Myślę że na moje potrzeby czyli rekreacja, zarówno pierwszy jak i drugi rower będzie ok.

Napisano

Specyfikacja podobna w EVADO z 2014 r amortyzator jest blokowany manetką .Z 2013 blokowany jest na goleni .Hamulce przyzwoite i w modelu 2013 Avid elixir 3  a w tym nowszym są Shimano tez dobre hamulce reszta osprzętu na równym poziomie .

lekki-rower.blogspot.com

Napisano

Jestem jednak bliski zakupu evado 5.0 2013. Nie wiem jak hamulce, ale reszta mi odpowiada, cena też, no i moim zdaniem ładniejszy od 2014. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam, zrobiłem już parę km tym Krossem Evado 5.0 i polecam wszystkim ten rower. Jak ktoś zastanawia się nad rowerem crossowym, to jest naprawdę godny uwagi. Raz jeszcze wielkie dzięki za pomoc wyborze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...