Skocz do zawartości

[+/- 1600] MTB Pomoc

suti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam,

Zamierzam kupić rower MTB do jazdy głównie po lesie. Rocznie jeżdżę ok 2000 km. Jeździć lubię jednak o osprzęcie wiedzę mam praktycznie zerową dlatego chciałbym prosić o pomoc bardziej doświadczonych.

Dodam, że mam 177 cm wzrostu. Mój poprzedni rower to Rockrider 8.1.

Poniżej zamieszczam przykłady nad którymi wstępnie zacząłem się zastanawiać:

http://allegro.pl/rower-romet-rambler-9-0-hamulce-hydra-deore-wyprz-i5074851475.html

http://allegro.pl/potwor-mtb-26-kands-energy-1500-hydraulika-3d-hit-i5077077707.html

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i lepsze propozycje.

Napisano

Powiem szczerze, że szukając przeglądałem raczej standard 26 ale nie wykluczam takiego wyboru tylko musiałbym znaleźć coś ciekawego, a nie wiem czy w tym przedziale cenowym jest to możliwe?

Napisano

Zastanów sie może na unibike mission , ma kola 29. naprawde fajna sprawa. Opór toczenia jest mniejszy i lepiej sie jeździ. Zastanów sie poważnie nad tym. 26 to juz przeżytek:)

Napisano

Sam szukam czegoś w tym przedziale cenowym. Jeśli koło 29 zobacz Limber Tasso, bardzo dobry osprzęt w tej cenie.

Na kole 26 godne polecenia Limber Tiesso i Kross Hexagon X9

Napisano

Jeżeli chodzi o dobór ramy to już na stronie producenta najlepiej trzeba poszukać. Każdy producent ma swoje wymiary.

Napisano

Wysłałem pytanie o zmierzenie tego roweru i Limber tasso w rozmiarze 17 wymiary ma mniej więcej tak jak na zdjęciu

w8bo6m8rd1re_t.jpg

Czerwona linia - 76 cm

żółta - 85 cm

zielona - 56cm

Napisano

Właśnie porównałem ze swoim Cubem 19'' i te wymiary które mi podał do Limbera Tasso 17'' są mniej więcej takie same. Orientuje się ktoś może czy Limber Tasso wychodził w ogóle w rozmiarze mniejszym niż te 19''? I to samo jeśli chodzi o Limber Tiesso czy było coś mniejszego niż 19''? Pytam bo te rowery w rozmiarze 17 cali są dostępne tylko w jednym sklepie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...