Modes Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Witam, Jestem nowy na forum i chciałbym poradzić się Was co do wyboru roweru fitness. Moje warunki to: - brak amortyzatorów (skąd fitness a nie cross) - min. 27 przełożeń - prosta kierownica - budżet: max 2,500zł Znalazłem dwa takie rowerki i zastanawiam się, który byłby lepszy? http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2015/urban/fitness/physio-30#.VN-ARvnWWT0 http://www.rowerymerida.pl/produkt725/speeder-t2-rower-merida.html (cena w sklepach jest niższa niż podana na stronie) A może polecielibyście jakąś alternatywę dla tych powyższych? I jeszcze jedno pytanie, czy po założeniu na kołach opon semi-slick rower nadawałby się na podróże leśnymi ścieżkami?
Alsew Napisano 14 Lutego 2015 Napisano 14 Lutego 2015 Ta Merida jeśli chodzi o osprzęt To jakiś śmiech! Jak w rowerze za 1000zl Więc z tych dwóch to już wiesz który lepszy... W rowerze tego typu ważne jest to żeby widelec był stalowy lub węglowy bo takie lepiej tłumią drgania ... więc proponuję tego http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/escape.1/17676/73866/#specifications I co fajne to ten rower bardziej przypomina crossy z lat 90 i spokojnie zmieścisz w nim oponę 1.75 może nawet 1.9 , co też wpłynie na komfort jazdy.
PSz Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 Za ok. 2200-2400 zł spokojnie dostaniesz tego Absoluta z kolekcji 2014: http://www.performancebike.com/bikes/Product_10052_10551_1139519_-1_400319__400319 Wideł z wyngla (w rowerze fitness wg mnie nieodzowny) i osprzęt w miarę, porównywalny do tego Gianta, o niebo lepszy niż te Merida i Kellys.
Alsew Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 Za ok. 2200-2400 zł spokojnie dostaniesz tego Absoluta z kolekcji 2014: Też fajny, tylko że już takiego zacnego laczka nie zmieścisz. Najlepsze jest to że jak obejrzysz go dokładnie to na zdjęciu nie ma tylnego hamulca
radler Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 Najlepsze jest to że jak obejrzysz go dokładnie to na zdjęciu nie ma tylnego hamulca Jak obejrzysz go dokładnie, to na zdjęciu jest tylny hamulec - w nietypowym miejscu, ale jest. Dla ułatwienia - popatrz na koło w okolicy korby
Alsew Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 Jak obejrzysz go dokładnie, to na zdjęciu jest tylny hamulec - w nietypowym miejscu, ale jest. Dla ułatwienia - popatrz na koło w okolicy korby Faktycznie. W tym miejscu się go nie spodziewałem... Dziwactwo jakieś.
sephiroot Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 @Modes Drobna uwaga. Szukaj reowerków ponad kreskę. W sklepie i tak kupisz taniej. Celuj do 3 tyś. Może jednak warto spojrzeć na Giant Escape którego polecał @Alesw? A może kup crossa, sprzedaj amorek i wstaw wideł? Ew. gdyby Ci się udało znaleźć np. BTwin FIT 500 https://www.canyon.com/pl/roadbikes/bike.html?b=3633 > droższy http://rowertour.com/accent-rower-przelajowy-cx-one-bialy.html > przełaj http://www.cannondale.com/nam_en/2015/bikes/fitness-urban/fitness/quick-sl-quick/quick-6 > dostępny?
Alsew Napisano 15 Lutego 2015 Napisano 15 Lutego 2015 W sklepie i tak kupisz taniej. Celuj do 3 tyś. Idąc tą drogą to masz jeszcze Rower TREK 7.4 FX w styczniu ktoś się chwalil na forum że go kupił za 2tys
rodszyld69 Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Ew. gdyby Ci się udało znaleźć np. BTwin FIT 500 W Katowickim decathlonie
Alsew Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 sephiroot, dnia 15 Lut 2015 - 9:01 PM, napisał: Ew. gdyby Ci się udało znaleźć np. BTwin FIT 500 W Katowickim decathlonie Tylko, że to jest typowa szosa (Triban) z prostą kierownicą i laczek powyżej 25mm raczej nie wejdzie. Najlepszy wybór z tych które się dotychczas pojawiły to Accent Cx One tylko że to już inna specyfika roweru i de facto też widelec do wymiany więc w granicy 3 tys i oczywiście Canyon ale tu zamiast coś u handlować trzeba zapłacić za przesyłkę co daje 3200. Do 2.5 to ten Giant i zostaje sporo kasy na akcesoria rowerowe (chociaż jego kola pachną mi tandetą wiec trzeba liczyć że trzeba będzie z 500 dodatkowo wydać) albo na styk ten Trek. No i opcja kupna crossa i wymiany amora na sztywniaka też jest bardzo bardzo kusząca. np ten http://www.unibike.pl/crossfiregts.php plus stalowy Surly i lepsze manetki...
sephiroot Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Tylko, że to jest typowa szosa (Triban) z prostą kierownicą i laczek powyżej 25mm raczej nie wejdzie.Prawda. Nie zauwazyłem. Do 2.5 to ten Giant i zostaje sporo kasy na akcesoria rowerowe (chociaż jego kola pachną mi tandetą wiec trzeba liczyć że trzeba będzie z 500 dodatkowo wydać)Rower się kupi za np. 1900 a kół nie tzeba wymieniać. AT będzie jeździł rekreacyjnie więc ich "niższość" nie ma znaczenia. Jak musi być typowy fitness to Giant/Trek, jak może być coś kombinowanego to cross z widłami. Poczekamy co @Modes powie.
uSki Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Witam serdecznie. Stoje przed takim samym wyborem jak autor tematu, z tym, ze rowerek bedzie uzywany 100% asfalt jako dojazd do pracy. Osobiscie czekam jeszcze na premiere nowego tribana 540 (w sklepach poczatkiem marca) http://www.decathlon.pl/rower-szosbtwin-triban-540-fb-id_8322798.html Beda dwie wersje fitt i baranek, osprzet raczej niezly, moze cos z tego wyjdzie. Mam nadzieje, że kolorystycznie tego nie zepsuja tak jak z nowym 520. Jesli nie przypadnie do gustu to zostaje chyba tylko Trek FX.
sephiroot Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 @uSkiIle tego dojazdu masz? Jak bierzesz pod uwagę też szosę to może się na nią skusisz niż jakiś dziwny fitness?
uSki Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 @sephiroot Wlasnie nie duzo ok 13 km w jedna strone. U mnie problem z wyborem polega na tym, iz rower musze zostawiac przed wejsciem na teren zakladu na ok 8h/12h i miec nadzieje ze nikt go nie zwinie. Dlatego musze wybrac w miare tania i dobra dojazdowke. Pomysle jeszcze nad barankiem jak juz ostatecznie poprzymierzam rowerki w sklepach, w bielskiu akurat z tym nie ma problemu. Dodatkowa mozna powiedziec, ze jestem swiezakiem w tych sprawach i od tego roku przerzucam sie z samochodu na rower i w ten sposob zaczynam przygode z rowerem Dotychczas tylko biegałem systematycznie. Dodatkowo planuje na wakacje juz kupic cos konkretnego za ok 11k co, by nie sluzylo jako dojazdowka do pracy. Pewnie bedzie to superfly bądż domane, wszystko zalezy od zdrowia.
Alsew Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Witam serdecznie. Stoje przed takim samym wyborem jak autor tematu, z tym, ze rowerek bedzie uzywany 100% asfalt jako dojazd do pracy. Osobiscie czekam jeszcze na premiere nowego tribana 540 (w sklepach poczatkiem marca) http://www.decathlon...id_8322798.html Beda dwie wersje fitt i baranek, osprzet raczej niezly, moze cos z tego wyjdzie. Jak na dojazd do pracy to chyba lepszy byłby roweryk do którego można wsadzić opony z wkladką i takie które dobrze sprawują się np w deszczu. Na takich laczkach jak w Tribanie to na mokrej nawierzchni jest raczej niewesoło i spóżnienie do pracy z powodu kapcia też raczej żle widziane... Rower się kupi za np. 1900 a kół nie tzeba wymieniać. AT będzie jeździł rekreacyjnie więc ich "niższość" nie ma znaczenia. W sumie też myślę o tym Giantcie, mnie w tych kołach bardziej martwi wytrzymałość i kiepskie piasty. Jak dla mnie to rower może mieć kiepski osprzęt ale koła to muszą być jak trza...
sephiroot Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 @uSki Jak już systematycznie biegałeś to masz wyrobiony charakter, z rowerkiem nie będzie problemów (tylko d.. będzie boleć na początku) Szkoda "nawet" tych 2 tyś. Bierz najtańsze "coś". Nawet jeśli 99,9% w Twojej okolicy to normalni ludzie to te 0,1% Ci gwizdnie rower. Strzelać czy połamać rąk nie można więc pozostaje chowanie się i marnowanie pieniędzy na "dojazdówki". @Alsew Nie w rowerze za 2 tyś. wielkiego wyboru nie macie.. albo Giant albo Trek.
Alsew Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 @Alsew Nie w rowerze za 2 tyś. wielkiego wyboru nie macie.. albo Giant albo Trek. Nie spodziewam się cudów za 2 tys, ale jak na moje oko to te koła w Treku, a nawet w tym Unibike Crossfire są dużo lepsze. Jeśli się mylę to wyprowadz mnie z błedu...
Alsew Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 @Alsew Nie wyprowadzę Czyli jednym słowem najrozsądniejsze wydają się zaawansowane negocjacje cenowe w salonie Treka lub kupno Gianta za maks 1900 + sprzedaż fabrycznych kół jako "nowe" i kupno jakiś porządnych za ok 500-700zl czyli spokojnie mieścimy się w 2500zl, ewentualnie przeróbka Crossfire. Co sądzicie o takiej przeróbce
Modes Napisano 16 Lutego 2015 Autor Napisano 16 Lutego 2015 Wow, nie spodziewałem się aż takiej pomocy, dzięki Czyli mówicie, że ta merida odpada? Ale to bardziej na zasadzie, że za tą cenę da się kupić coś lepszego, a sama merida jest taka-se? Czy ta merida to taki syf, na który nie warto wydawać kasy? Drobna uwaga. Szukaj reowerków ponad kreskę. W sklepie i tak kupisz taniej. Celuj do 3 tyś. A w sklepach internetowych tez można się targować? Bo w stacjonarnych co byłem to zawsze mieli wyższą cenę niż prezentowaną przez producenta a wtedy obniżali po targowaniu się na mniej więcej taką jak w sklepach internetowych. No chyba, że trafiłem do słabych sklepów A może kup crossa, sprzedaj amorek i wstaw wideł? Na początku tak myślałem, ale prawdę mówiąc nie znam się na tyle na rowerach by wszystko dobrze wymienić a nie chce dodatkowo płacić w serwisie za robociznę. Zdecydowałem, że lepiej kupić coś ciut droższego ale nie potrzebującego żadnych większych modyfikacji. Na tą chwilę, z tego co napisaliście to rozważam Giant Escape 1 albo Trek 7.4 FX (da się poniżej 2,5k znaleźć on-line). Rower będę używał około 5 dni w tygodniu i średnio planuje robić 800-1000 km miesięcznie (w zależności od pogody). W poprzednim sezonie jeździłem na 22 letnim góralu z przerzutami 3x6 i brakowało mi biegów. Teraz chce zmienić na coś lepszego, szybszego i lżejszego.
Alsew Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Czyli mówicie, że ta merida odpada? Ale to bardziej na zasadzie, że za tą cenę da się kupić coś lepszego, a sama merida jest taka-se? Czy ta merida to taki syf, na który nie warto wydawać kasy? W tym przypadku za dużo płacisz za nalepkę na ramie, a części słabiutkie... Na tą chwilę, z tego co napisaliście to rozważam Giant Escape 1 albo Trek 7.4 FX (da się poniżej 2,5k znaleźć on-line). Tego się trzymaj. Rower będę używał około 5 dni w tygodniu i średnio planuje robić 800-1000 km miesięcznie (w zależności od pogody). Przy takich przebiegach tym bardziej warto zwrócić uwagę na jakość kół. Trek 7.4 FX (da się poniżej 2,5k znaleźć on-line). Ale to rocznik 2014? Może nawet i lepiej bo ten 2015 ma jakiś dziki niebieski kolor, na żywo może fajnie wygląda ale na foto mi się tak średnio...
sephiroot Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 @Modes Można się targować. 10% to standard. Oczywiście od ceny katalogowej. Dodatkowo można coś urwać gdy rower jest "starszy". Pytaj wszędzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.