Skocz do zawartości

[do 2500] Kross Evado 5.0 vs Giant Roam 1 Disc?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W związku z tym, że mój komunijny Saxon (chyba już będzie ponad 20lat :-) ) wymaga już konkretnego remontu - przeszło mi przez myśl, że może w kocu kupić sobie coś świeżego.

Pytania dotyczą rocznika 2015. Generalnie chciałem zakupić coś polskiego: Kross, Unibike, Romet - po rozeznaniu pozostałem jednak tylko przy Krossie. Dziś jednak zaskoczył mnie Giant (nie polski) - szczegóły poniżej...

Zacząłem się rozglądać, trochę czytać ale widzę że to dość obszerny temat żeby opanować cały osprzęt i wybrać coś logicznego w krótkim czasie... a jak każdy chciałbym te 2500zł wykorzystać jak najlepiej.

Generalnie zastanawiam się między tymi dwoma w temacie z oboma mieszczę się w tej cenie, Kross bardziej mi się widzi wizualnie natomiast mam wrażenie że Giant jest lepiej wyposażony w osprzęt...w związku z tym że na szybko jestem wstanie porównać klasy przerzutek...

Jeżeli ktoś mógłby jakoś rzetelnie podpowiedzieć byłoby super...chodzi mi jeszcze po głowie Kellys Phantaic 30 - kolorystyka mi pasuje ale z osprzętem chyba dużo słabiej... oglądałem też KTM LifeCross tu jednak cena już wyżej, ale spodobały mi się hydrauliczne V-brake Magury...- jednak to poza zasięgiem - KTM znam z kategorii motocykle czy w rowerach również się sprawdzają?

Chyba, że jeszcze coś innego w cenie do 2500zł niż to co opisałem powyżej?

Z góry Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Ritter

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...