WaNnhenSs Napisano 4 Lutego 2015 Napisano 4 Lutego 2015 Witam. Od jakiegoś czasu podróżuję na rowerze górskim jest to jeden z chińskich no name. Jako że jest jeszcze okres zimowy i są duże promocje rowerów można sobie pozwolić na znalezienie czegoś w dobrym stosunku jakość do ceny. Poszukuję roweru krosowego na dłuższe wypady (kilku dniowe) mój budżet jest nie zbyt wielki 2000 zł. jako że posiadam nie zbyt wielkie doświadczenie rowerowe chciałem was forumowiczów prosić o rzetelne wypowiedzi na temat rowerów kross/trekingowych do 2000 zł W obecnym momencie jestem w stanie kupić Rower Romet Orkan 5.0 z 2014r (nowy) jego cena to 2090 zł wydaje mi się że stosunek ceny do jakości jest na odpowiednim poziomie. Serdecznie dziękuje za aktywność Mateusz. Link do roweru: http://rower-sport.pl/pl_PL/p/ROMET-ORKAN-5.0-M-2014-/2165#
rodszyld69 Napisano 4 Lutego 2015 Napisano 4 Lutego 2015 W obecnym momencie jestem w stanie kupić Rower Romet Orkan 5.0 z 2014r (nowy) jego cena to 2090 zł wydaje mi się że stosunek ceny do jakości jest na odpowiednim poziomie. Ten Romet z takim osprzętem w cenie ok 2k zł to dobry wybór. Jeśli planujesz wyjazdy z sakwami to upewnij się czy ma mocowania pod bagażnik.
WaNnhenSs Napisano 4 Lutego 2015 Autor Napisano 4 Lutego 2015 Dzięki Rodszyld69 za szybką odpowiedź. Tak da się do tego roweru zamontować bagażnik i sakwy. Czekam na odpowiedź innych użytkowników tak by moja wiedza na temat rowerów z tego segmentu cenowego była większa.
rodszyld69 Napisano 4 Lutego 2015 Napisano 4 Lutego 2015 Czekam na odpowiedź innych użytkowników tak by moja wiedza na temat rowerów z tego segmentu cenowego była większa. Podobnej klasy jest ten Northtec tylko nie wiem ja z mocowaniem bagażnika oraz kiedy będzie dostępny. http://nrowery.pl/2015/cross/caledon-db
WaNnhenSs Napisano 4 Lutego 2015 Autor Napisano 4 Lutego 2015 rzeczywiście ładny rower, ale przy romecie miał bym serwis bezpośrednio w Katowicach.
rodszyld69 Napisano 4 Lutego 2015 Napisano 4 Lutego 2015 Jeszcze jest Unibike Viper. Jest na mocnych kolach a jego DMC wynosi 140 kg. (maksymalny ciężar jeźdźca plus bagaż).
WaNnhenSs Napisano 4 Lutego 2015 Autor Napisano 4 Lutego 2015 Też spoko, a co sądzisz o składaniu roweru czy np wzorując się ja jakimś konkretnym modelu dało by rade poskładać coś na równiejszych podzespołach?. Dodaje tu że wujek od znajomego ma sklep rowerowy i był by mi w stanie poskładać coś w specjalnej cenie. jeżeli masz znajomych fascynatów jednośladów może oni by mogli dołączyć do naszej rozmowy i zaproponować jeszcze coś ciekawego co moglo by się stać alternatywą dla rowerów które zaproponowałeś czy wypowiedzieć się na temat tego Orkana 5.0
rodszyld69 Napisano 4 Lutego 2015 Napisano 4 Lutego 2015 Też spoko, a co sądzisz o składaniu roweru czy np wzorując się ja jakimś konkretnym modelu dało by rade poskładać coś na równiejszych podzespołach? Na plus dla składania roweru to to że montujesz części takie jakie ty chcesz, wtedy masz dobrze "skrojonego przecinaka" minusem jest większy koszt o około 20-30%, ale masz znajomego który złoży ci rower z osprzętem po cenach np hurtowych to się opłaca. Nawet jakby koszt wyszedł lekko poza budżet też warto a satysfakcja jest wtedy większa
WaNnhenSs Napisano 4 Lutego 2015 Autor Napisano 4 Lutego 2015 Racja jeżeli nie będzie miał za wiele zamówień a pewnie nie dlatego że do sezonu jeszcze parę tygodni to spróbuje go poprosić o pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.