Gość Napisano 3 Lutego 2015 Napisano 3 Lutego 2015 Cześć, szukam roweru przełajowego na polskie miasto, czyli brzydki asfalt i łagodny teren, codzienne dojazdy tu i tam, nie na zimę. Lekki, możliwość montażu błotników i bagażnika, z barankiem. Nie znam się na grupach osprzętu, co brać żeby było przyzwoicie ale bez szału? Rozmiar ramy? Wiem, że przełajówki są drogie, za 2000 zł nowej nie kupię, więc szukam używanego. W ostateczności dołożę do nowego, jeśli będzie to miało sens. Wzrost 168 cm, noga 79 cm.
Gość Napisano 7 Lutego 2015 Napisano 7 Lutego 2015 No dobra, moje propozycje - z nowych: Accent CX-One 2700 zł Sora FOCUS MARES 4.0 - jest za 3500 zł Tiagra Hamulce tarczowe - fajnie, mechaniczne - mniej fajnie? Ma już błotniki, można zamontować bagażnik, super Ten drugi mi się podoba. Jaki rozmiar? Kalkulatory mówią 52/53 cm, ale pomijają płeć. Co brać jak do wyboru 51 / 54 cm? Jaka szerokość kierownicy dla kobiety? W ramionach mam 39 cm. Rower na miasto, więc wolę tak wąska jak można bez utraty sterowności. Czy mi trzeba więcej niż Sora na ok 6000 km / rok, asfalt 90%? Inne propozycje mile widziane
Gość Napisano 8 Lutego 2015 Napisano 8 Lutego 2015 Eh.. jest ktoś z Wawy, kto miałby teraz, w zimowych warunkach, pożyczyć na tydzień przełaj ok 52 cm? Odpłatnie oczywiście.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.