Grathon Napisano 2 Lutego 2015 Napisano 2 Lutego 2015 Witam. Proszę o pomoc przy przeróbce mojego Focusa. Jako że wyszły problemy z kolanem, i odłożyłem kupno nowego roweru na przyszły rok, chciałbym przerobić kierownicę. Na "baranka" i klamkomanetki. Osprzęt mam Sory, i nie widzę potrzeby zmiany na wyższą klasę. O czym muszę pamiętać przy takiej wymianie. Może macie jakieś gotowe sprawdzone kierownice które podpasują do elemenów ConceptX. Rower jest w galerii. Zdjęcia detali mogę dodać. I pytanie poza konkursem. Chciałbym zmienić koła, na coś lepszego. Polecicie coś?
vitesse Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 kierownica to juz sam musizs wybrac jaka szerokosc ci pasuje i sprawdzic szerokosc mocowania do mostka, ta Twoja sora to 9 biegow ? a co do kol to jaki budzet ?
Grathon Napisano 18 Lutego 2015 Autor Napisano 18 Lutego 2015 Kierownica ma rozmiar 42cm, już patrzyłem. Tak to Sora 2x9. Kasa na koła? Hmm, nie wiem. Z 300zł? Rower kosztował 2k. Więc kupowanie kół za 1000 mija się z celem
Gregory34 Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Koła za ok 300pln-rozsądnym wyborem będą Shimano WH-R501.Przejechałem na nich po naszych szosach ok 6 tyś i obyło się bez centrowania,więc cena/jakość nie jest aż tak tragicznie
vitesse Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 kola za 300 zl nie beda lepsze od Twoich obecnych, chyba ze mowimy o uzywanych
Gregory34 Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Akurat w tym przypadku będa lepsze bo te które sa w tym focusie Concept EX są strasznie słabe.Sprawdzone i potwierdzone organoleptycznie
Grathon Napisano 1 Marca 2015 Autor Napisano 1 Marca 2015 Miały być kierownica i klamki. A skończyło się nowym rowerem. Temat można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.