jaksos Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 Wzrost: 182 cm. Waga: oscyluje ok. 85-87 kg. Witam poszukuje najsensowniejszej opcji przy budzecie ok. 2000 zł [+/- 100 zł] nowego roweru dosc uniwersalnego jednak bardziej z pazurem na szybka jazde terenowa przy czym jestem raczej amatorem po drobnych przejsciach z MTB. Interesuja mnie przede wszystkim (chyba xD) 26" kola (opis czytaj dalej) jednak nie wykluczam opcji ze w moim przypadku 29" kolo bedzie poprostu lepsza opcja, ostatecznie 27.5" ktory z tego co wyczytalem jest malo przyszlosciowy i moga byc problemy z rozbudowa ktora z czasem zapewne nadejdzie chociaz wolal bym solidna podstawe w ktorej nie bede musial zbytnio grzebac w najblizszych sezonach. Miałem okazje przejezdzic 1 sezon na KTM Tombstone 2012 albo 2010 rok 26" a ze nie pamietam specyfikacji i jakos nie moge jej znalezc nie mam odniesienia jezeli chodzi o osprzet. Z doswiadczenia po tym modelu wiem ze chcialbym ostro przycisnac jazde przez lasy, wertepy, wzniesienia, kamienie, korzenie a jak wybiore sie w lepszy teren to moze nawet jakies gorki. W ktm mialem straszna radoche kiedy zjezdzalem z asfaltu (szybka jazda, ciasne pokonywanie zakretow z duza predkoscia no i zachowanie rownego tempa jakby nie bylo podczas przeprawiania sie przez las/szutr/pagurki). Minusem dla ktma byly podjazdy pod strome wzniesienia, na samym asfalcie meczylem sie okrutnie (ogromny opor przy ruszaniu/brak mozliwosci wykrecenia duzej predkosci co tez mnie rajcuje ) zapewne tez przez to ze caly czas mialem seryjne opony a po czesci zapewne dlatego ze to raczej nie byl rower przystosowany do asfaltu ,a ze mieszkam w centrum miasta wiec jednak na asfalcie spedzam duzo czasu nim dojade do jakiejs trasy z lepszym terenem a czasami lubie poprostu tez pokrecic sie po starowie noca stad tez rower jednak musi byc zdatny do szybkiego poruszania sie po asfalcie, kostce itp chodzby kosztem wiekszego wysilku ! . Rowniez w ktmie docenilem hamulce hydrauliczne ktore jak na moje amatorskie oko dzialaly cud miod, stad tez rower musi posiadac hamulce hydrauliczne ktore cos soba reprezentuja (nie znam sie tak tez nie wiem nawet czy hamulce w ktmie "cos soba reprezentowaly" czy byly to poprostu najtansze z mozliwych nie mniej jednak mi wystarczaly !). Nie powiem tez ze, po wspomnieniach wizualnych ktma duza role odgrywa wyglad , dlatego z wejscia skreslilem pare modeli ktore widzialem, czytalem rowniez juz sporo czasu o poszczegolnych modelach i oplacalnosci ich stosunkiem marki-osprzetu a wygladu nie mniej jednak te opcje definitywnie odpadaja: - Silverback'i za specjalnie do gustu mi nie przypadly - rowery Crossa w wiekszosci wygladaja jak marketowki dla dzieci za 500 zł - Romet julene wyglada strasznie - Giant raczej tez nic ciekawego nie widzialem poza revelem 0 ktory raczej slabo wypada przy obecnych mozliwosciach - Scott, merrida, kellys, szczerze nie przygladalem sie ich ofercie nie mniej jednak wizualnie nic mi w oko nie wpadlo aczkolwiek rozwazyc moge Mam rowniez kilka swoich typow ktore bym preferowal jednak nie potrafie okreslic faworyta. Jezeli chodzi o marki to podobaja mi sie w szczegolnosci: - Kross level a/r/b i nie mam pomyslu ktory najodpowiedniejszy myslalem o A4 2014 - Romet jak na razie u mnie na 1 miejscu ale zobaczymy po opiniach ekspertow - Rockrider 8.1 jednak jest on jak na razie nie do osiagniecia w innej ramie niz M ktora jak mniemam jest raczej za mala na moje rozmiary - Unibike expert 2012 tez wpadl mi w oko jednak jest on sporo ponad moj budzet I konkretnie upatrzylem sobie i przede wszystkim chcialbym znac wasze zdanie na temat tych 2 modeli ewentualne poznac ich alternatywy (jestem otwarty i rozwaze kazda propozycje , rowniez noname'y o ile nie wygladaja jak "marketowki dla dzieci") 1) Romet rambler r -line 1.0/2.0 2014 przy czym 2.0 nagina moj budzet dosc mocno (wariant 26") - widzialem 1.0 po ok 2000 zl co wydaje mi sie calkiem dobra cena 2) Romet rambler 29er r-line 1.0 2014 ktory rowniez minimalnie nagina moj budzet ale mysle ze jak za 2200 zl udalo by mi sie go dorwac to moglbym sie skusic (wariant 29") 3) Kross level A-?4-? 2014-? , krossy byly na poczatku prostym wyborem jednak po przeczytaniu wielu opinii na temat ram i ceny za nalepke sie pogubilem i odszedlem od tego pomylsu, a moze jednak ? Teraz czekam juz tylko na wasze odpowiedzi oraz propozycje za ilosc tekstu,ortografie i brak polskich znakow przepraszam ale glowie sie juz ponad rok nad wyborem i nie potrafie sie zdecydowac Z gory dziekuje za odpowiedzi/podpowiedzi/propozycje oraz pozdrawiam wszystkich uczestnikow forum i licze na szybki odzew chociaz rownie dobrze decyzje moge podejmowac jeszcze do marca takze nowosci mile widziane .
ILC Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 Zdecydowanie najlepszym wyborem będzie taki Romet z powietrznym amortyzatorem http://allegro.pl/romet-rambler-r-line-2-0-slx-raidon-dobra-cena-i5025358664.html
jaksos Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Napisano 28 Stycznia 2015 Tez wydawal mi sie najlepsza opcja i chyba najladniejsza. Jakies odniesienie moze do 1.0 bo cena troche ponad budzet tzn. nie byla by tragiczna przy kwocie z ww linka jednak martwie sie ze w najblizszym czasie nie uda mi sie zdobyc tej kwoty a bez promocji min. koszt tego 2.0 to 2500zl co juz jest spora roznica. Wlasnie zastanawiam sie i wydaje mi sie ze raczej przez nastepny miesiac cena nie spadnie juz nizej a jezeli tak to zapewne do tego czasu zostana juz same male rozmiary ramy a moze wlasnie warto poczekac, co sadzicie?. BTW pod moj wzrost to chyba 20 pasuje czy moze lepiej 22? Chetnie dowiedzialbym sie rowniez jak ma sie sprawa tych hamulcow w porownaniu np. z tym KTM o ktorym wspominalem w opisie ( nie duzo ale jednak ) na 95% był to rocznik 2010 a ktorego podzespolow nie znam xP Ewentualnie jakies propozycje Kross'a porownywalne cenowo i sprzetowo do powiedzmy tego r-line 1.0/2.0? albo cos bardziej egzotycznego (mniej znanych czyt. mi nie znanych marek? ;D)
ILC Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 Jeśli możesz proszę podaj linki do rowerów, o które Ci chodzi, czasami istnieją jakieś limitowane wersje itp i nie wiadomo czy mówimy o tym samym modelu. Tak samo by przybliżyć odpowiedni rozmiar ramy (i tak radziłbym przymierzać) potrzebna będzie wewnętrzna długość nogi mierzona od ziemi do krocza. Od hamulców typu shimano modele 3xx, 5xx nie ma co spodziewać się cudów, są to po prostu przeciętne hamulce, jednak nie są złe i nie trzeba czuć obawy. Polecę jeszcze takiego crossa na 27,5 http://allegro.pl/rower-mtb-27-5-cross-traction-xt-ham-hyd-rock-shox-i5008844755.html. Osprzęt jest jak na cenę bardzo ok, napęd pokroju alivio/xt, 27biegów, fajne oponki, amortyzator według mnie lekko lepszy od xcr/xcm.
jaksos Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Napisano 28 Stycznia 2015 Chodzi o KTM Tombstone chyba jednak 2009 na seryjnym osprzecie nie jestem pewien jaki rocznik ale wygladal dokladnie tak jak ten model i zapewne to byl wlasnie ten model z XCR'em: http://wwww.katalogrowerowy.pl/produkt.php?id_produktu=492&kr=2009
jaksos Napisano 1 Lutego 2015 Autor Napisano 1 Lutego 2015 Mam mozliwosc kupienia w dobrej cenie ramy 20" tego 2.0 przy dlugosci nogi 84cm nie bd ona czasem za duza na tyle zeby przeszkadzalo w jezdzie?
ILC Napisano 1 Lutego 2015 Napisano 1 Lutego 2015 Możesz spodziewać się lekkiego dyskomfortu na 20", myślę, że nie powinno to jednak wpłynąć na prowadzenie roweru. Najlepiej będzie przymierzyć...
jaksos Napisano 1 Lutego 2015 Autor Napisano 1 Lutego 2015 Nie mam niestety mozliwosci przymierzyc nigdzie w okolicach lubelskiego dlatego musze brac w ciemno, a w cenie jest tylko 20" dlatego sie zastanawiam czy warto zaoszczedzic kosztem "lekkiego dyskomfortu"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.