rossi83 Napisano 26 Stycznia 2015 Napisano 26 Stycznia 2015 Witam szukam roweru dla siebie po przeczytaniu kilku tematów na forum uznałem że idealnym rowerem dla mnie będzie cross.Początkowo szukałem jakiegoś 29er ale w moim rejonie gór jak na lekarstwo dominują ścieżki rowerowe i drogi asfaltowe Mam 187cm wzrostu i długość nogi w kroku 86-87 waga 95kg Byłem już praktycznie zdecydowany na http://olimpiasport.pl/sklep/produkt/rower_cube_cross_niebieski_2015/12633.779.1.1.pl.0.htm nie wiem jak stosunek ceny do wyposażenia ale ten rower po prostu mi się podoba. Idąc za radami innych forumowiczów zacząłem szukać rowerów z wcześniejszych roczników i znalazłem coś takiego http://rower-sport.pl/pl/p/KELLYS-PHANATIC-90-2014-wysylka-gratis-/1889 ewentualnie http://www.goride.pl/kross-evado-70-2014-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-1231.html (tak dobrą cenę znalazłem tylko w tym sklepie) dużo lepsze są one od wcześniejszego cube? Zastanawiam się czy jest gdzieś informacja na temat DMC tych rowerów słyszałem tylko że Krossy nie lubią za ciężkich rowerzystów. Podsumowując Cube najbardziej mi sie podoba, Kellys sensowna cena i mógłbym odebrać go osobiście, Kross nie jestem fanem kupna przez internet ale jezeli to jest dobra oferta na pewno ja rozważę.
rodszyld69 Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Zastanawiam się czy jest gdzieś informacja na temat DMC tych rowerów słyszałem tylko że Krossy nie lubią za ciężkich rowerzystów. Wejdź w pytanie " Jaka jest dopuszczalna masa rowerzysty" dużo lepsze są one od wcześniejszego cube? Według osprzętu najlepiej prezentuje się Kross, następnie Kellys. Amortyzator maja zamontowany powietrzny, Cube olejak. Hamulce najlepsze są w Krossie, najniższej klasy są w Cube. Kross ma wyższej klasy manetki od pozostałej dwójki, przednia przerzutka jest klasę wyżej w Krossie i Kellysie. lepsze piasty są w Cube i Kross-ie. Ja bym wybierał pomiędzy Kellysem i Krossem, Cube troszkę odstaje od tej dwójki.
rowerowyandrzej Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Witam szukam roweru dla siebie po przeczytaniu kilku tematów na forum uznałem że idealnym rowerem dla mnie będzie cross.Początkowo szukałem jakiegoś 29er ale w moim rejonie gór jak na lekarstwo dominują ścieżki rowerowe i drogi asfaltowe Mam 187cm wzrostu i długość nogi w kroku 86-87 waga 95kg Byłem już praktycznie zdecydowany na http://olimpiasport.pl/sklep/produkt/rower_cube_cross_niebieski_2015/12633.779.1.1.pl.0.htm nie wiem jak stosunek ceny do wyposażenia ale ten rower po prostu mi się podoba. Idąc za radami innych forumowiczów zacząłem szukać rowerów z wcześniejszych roczników i znalazłem coś takiego http://rower-sport.pl/pl/p/KELLYS-PHANATIC-90-2014-wysylka-gratis-/1889 ewentualnie http://www.goride.pl/kross-evado-70-2014-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-1231.html (tak dobrą cenę znalazłem tylko w tym sklepie) dużo lepsze są one od wcześniejszego cube? Zastanawiam się czy jest gdzieś informacja na temat DMC tych rowerów słyszałem tylko że Krossy nie lubią za ciężkich rowerzystów. Podsumowując Cube najbardziej mi sie podoba, Kellys sensowna cena i mógłbym odebrać go osobiście, Kross nie jestem fanem kupna przez internet ale jezeli to jest dobra oferta na pewno ja rozważę. A co sądzicie o rometach? Sam nie jestem fanem crossów, ale żona juz bardziej. Zastanawiamy się poważnie nad czesci-rowerowe.com.pl/rower-romet-orkan-1-0-damski-niebiesko-bialy.html - technicznie parametry są ok, cena również.
woocash Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Jedni mowia ze Romety dobre inni, ze slabe ramy. Zalezy w jakim sklepie pytasz
rodszyld69 Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Zastanawiamy się poważnie nad czesci-rowerowe.com.pl/rower-romet-orkan-1-0-damski-niebiesko-bialy.html - technicznie parametry są ok, cena również. Romet to ogólnie ma dobre rowery ale ten akurat jest mizernie wyposażony. Z szacunku do żony dołóż trochę do roweru np: Kands
rossi83 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Napisano 27 Stycznia 2015 Wejdź w pytanie " Jaka jest dopuszczalna masa rowerzysty" Według osprzętu najlepiej prezentuje się Kross, następnie Kellys. Amortyzator maja zamontowany powietrzny, Cube olejak. Hamulce najlepsze są w Krossie, najniższej klasy są w Cube. Kross ma wyższej klasy manetki od pozostałej dwójki, przednia przerzutka jest klasę wyżej w Krossie i Kellysie. lepsze piasty są w Cube i Kross-ie. Ja bym wybierał pomiędzy Kellysem i Krossem, Cube troszkę odstaje od tej dwójki. Nigdzie nie mogę znaleźć nic o DMC Kellys i Cube. Ciekawi mnie też ile waży ten Phanatic 90. Przy mojej wadze odczuje różnicę miedzy amortyzatorem olejowym a powietrznym?
rodszyld69 Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Nigdzie nie mogę znaleźć nic o DMC Kellys i Cube. Najszybciej się dowiesz pisząc do producentów owych crossów. znalazłem DMC Cube dla crossa wynosi 115 kg Ciekawi mnie też ile waży ten Phanatic 90. Kellys nie padaje wagi swoich rowerów. Przy mojej wadze odczuje różnicę miedzy amortyzatorem olejowym a powietrznym? Amortyzator powietrzny łatwiej jest ustawić pod daną wagę a i praca w mroźniejsze dni jest jego zdecydowanie lepsza niż "olejaka"
rossi83 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Napisano 27 Stycznia 2015 Coraz bardziej przekonuje się Do Kellysa ( jestem świeżo po temacie ze zdjęciami pękniętych ram Kross-a) Niby nie jestem jakimś wymagającym rowerzysta ale wydajac ponad 3000zł mam nadzieje że będę zadowolony z wyboru. Jednak Kellys odpada właśnie przeczytałem w instrukcji (Maksymalna dopuszczalna całkowita masa rowerzysty z bagażem wynosi 110 kg. Nie przeciążajcie roweru!)
rodszyld69 Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 jestem świeżo po temacie ze zdjęciami pękniętych ram Kross-a peknięcia ram w krossie dotyczy dwóch serii ram mtb w ubiegłych latach. Coraz bardziej przekonuje się Do Kellysa Na plus jest to, że możesz go odebrać osobiście, więc masz możliwość przymiarki. Jak pisałem wyżej wybierałbym z pośród tych dwóch.
rossi83 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Napisano 27 Stycznia 2015 Napisane w instrukcji Kellys cross ((Maksymalna dopuszczalna całkowita masa rowerzysty z bagażem wynosi 110 kg. Nie przeciążajcie roweru!) tylko nie wiem czy wliczać w to tez rower. To jak dla mnie trochę mało. Widze że w sklepie do którego mógłbym podjechać maja evado 7.0 za 3699 ciekawe czy zejdą te 200zł wtedy nie musiałbym kupować przez internet...
rodszyld69 Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 tylko nie wiem czy wliczać w to tez rower. Też, przede wszystkim chodzi o maksymalne obciążenie obu kół.
rossi83 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Napisano 27 Stycznia 2015 Też, przede wszystkim chodzi o maksymalne obciążenie obu kół. Teraz już zgłupiałem Kross ma DMC 125KG ( wedle oficjalnej strony Kross) a Kellys wedle instrukcji tylko 110kg???
rodszyld69 Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Kross ma DMC 125KG ( wedle oficjalnej strony Kross) a Kellys wedle instrukcji tylko 110kg??? A co logo na ramie ma do DMC. Unibike mają do 140 kg, podstawa to mocne koła a na tym producenci oszczędzają w zamian wstawiają tylne przerzutki XT
rossi83 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Napisano 27 Stycznia 2015 Logo może i nic ale jak kupuje rower za ponad 3000tys mam już jakieś wymagania. Pewnie nawet w połowie nie wykorzystam potencjału tych rowerów ale inwestując więcej w poszczególne podzespoły mam nadzieje na bezawaryjna i przyjemna jazdę.
BlackSabbath Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 W instrukcji Evado 7.0 mam DMC 125 kg, z zastrzeżeniem, że waga rowerzysty + bagaż nie może przekraczać 105 kg Mam 186 cm wzrostu i wziąłem ramę L. Zauważyłem jednak, że często po kilkunastu km o gripy opieram się nadgarstkami i nie wiem co to znaczy. Czy tak po prostu mam czy rama może jest krótka
rossi83 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Napisano 27 Stycznia 2015 W instrukcji Evado 7.0 mam DMC 125 kg, z zastrzeżeniem, że waga rowerzysty + bagaż nie może przekraczać 105 kg Mam 186 cm wzrostu i wziąłem ramę L. Zauważyłem jednak, że często po kilkunastu km o gripy opieram się nadgarstkami i nie wiem co to znaczy. Czy tak po prostu mam czy rama może jest krótka Masz Evado z 2014? Napisz coś wiecej jak się sprawuje u Ciebie ten model?
BlackSabbath Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Tak, mam 2014. Raz odesłałem na gwarancję, myślałem, że pęka mi mufa suportu, ale okazało się, że w lakierni zamalowano kawałek folii zabezpieczającej i zaczęło to odpadać. Wadę usunięto. A ogólnie to nie mam żadnych zastrzeżeń, jeździłem wcześniej zwykłymi makrokeszami. Krótko mówiąc inna bajka, jak już się rozkręci korbę to nie czuć takiego oporu jak w tamtych "rowerach". Dużo łatwiej jest mi jechać szybciej. A jeździłem zarówno po nadwiślańskich piachach jak i asfaltami. No i bardzo podoba mi się ten lakier czarny mat, naprawdę fajnie to wygląda, nieraz jak nie da się jeździć to sobie na niego po prostu patrzę, bo ładny Dałem za niego 3200, i nie wyobrażam sobie żeby teraz za praktycznie ten sam dać 4200.
rodszyld69 Napisano 27 Stycznia 2015 Napisano 27 Stycznia 2015 Logo może i nic ale jak kupuje rower za ponad 3000tys mam już jakieś wymagania Może wybierzesz Xenona z 2014 http://www.bikko.pl/rower-crossowy-unibike-xenon-2014.html , nie ma powietrznego amortyzatora ale jest złożony na mocnych kołach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.