Skocz do zawartości

[1500-1700] Trekking

Wesol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
W tym roku chce kupić rower trekkingowy - moim celem są dłuższe wycieczki z sakwami. Nie mam żadnego pojęcia o sprzęcie. Czy takie rowery to dobry wybór w podanych widełkach cenowych? Jeśli nie to proszę o propozycję. Mam 178cm wzrostu. Jaka rama będzie dla mnie odpowiednia? 

http://www.domenasportowa.pl/product-pol-38395-Kross-Trans-Pacific-2014-Rower-trekkingowy-meski-.html
http://www.domenasportowa.pl/product-pol-55071-Kross-Trans-Siberian-2015-Rower-trekkingowy-Meski.html

Napisano

Ja mam następnego w segmencie rowerów trekingowych krossa (alpa) , z przejechaniem 100 km nie miałem najmniejszego problemu.Zanim kupisz spróbuj  przejechać się trochę.Całkowicie inna jest sylwetka , człowiek siedzi bardziej wyprostowany.Przy twoim wzroście  wypróbuj M (19") ja mam 174 i jest na styk ,mniejsza rama mi nie pasowała.Jeśli chcesz zostać przy krossie to pacyfik. 

Napisano

W tych widełkach to na pewno nie na wolnobiegu z tyłu ale kasecie, a i 8-9 trybów z tyłu też powinno się znaleźć ..

Podaj jeszcze długość nogi i masę na wszelki wypadek ....

W jakim terenie chcesz się "wyprawiać"?

Napisano

77-78cm mierzone do kroku. Waże 85kg. Szosy, drogi szutrowe oraz utwardzone drogi lesne, żadnego cięzkiego terenu.

Napisano

Możesz też wyguglać kands elite pro (w twoim budżecie najlepiej na alivio) - i jeszcze ciut zostanie na kask :)

Bywają mniejsze niż 19  - choć nie we wszystkich markach.

Ja dosiadam kandsa maestro - mam przy zbliżonym wzroście 176 dłuższą nogę, ale czuję że to max jak dla mnie (wprawdzie siodełko na maxa w górę - ale mocne pochylenie w przód za to)

P.S. o teren pytałem, bo przy założeniu jakiś wiekszych podjazdów górskich można by  się zastanawiać nad utrekingowieniem górala - mniejsze tarcze zębatek z przodu - ale z tym pewnie większy byłby problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...