Bejker Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 Siemka. Potrzebuje przerzutkę przednią i rockring.1. Przerzutka jak najtaniej, będzie działa z 2 blatami i żeby obleciała różnice 12 ew. 14 ząbków, ale obecnie byłoby to tylko 10T. Wydaje mi się że nawet altusa uda mi sie tak wyregulować ? Budżet to około 50 zł, chyba że naprawde warto dopłacić do slxa ? Mocowanie 31.8 (zapewne adapter+34.9)2. Max 100 zł. Jedyne co znalazłem to dartmoor fader/twister lub 2 razy droższy Trybo. Szukałem i nie znalazłem nic normalnego oprócz tychW planach jeszcze napinacz ale tu albo ch-2g albo mozzart forte.
modrzew Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 1. W tym budżecie zmieściłem się razem z wysyłką z lekko używanym slx'em fd-m667. 2. Przy przerabianiu korby na 2 rzędy razem z nowymi blatami dorwałem na alledrogo aluminiowy rockring pod BCD 104 firmowany logiem sr suntour za całe 16zł - zerknij, może jeszcze są. Wielkość pod zębatkę 34T, wagowo nie wiem jak wygląda o ile to dla Ciebie w ogóle istotne. Możesz zobaczyć jak to wszystko wygląda jak znajdziesz mój wątek o przeróbce napędu.
Bejker Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Napisano 24 Stycznia 2015 Rockring suntoura widziałem i jak nic nie znajde to pewnie go kupie, bo ładniejszy od dartmoora jednak. Ten slx działa w 22/36 a mi to średni pasuje. Chociaż jutro pożycze od kolegi blat 36 i zobacze jak się sprawuje
modrzew Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 U mnie działa obecnie z 36/24T, u innego forumowicza chodzi(ł) z 34/22T. To do czego mogę się przyczepić w swojej konfiguracji to działanie młynka z trzema najmniejszymi koronkami z tyłu - lekkie ocieranie o prowadnik przerzutki. No ale to praktycznie w ogóle nie używane przełożenia No i blat 36T jest nieco za duży do tego rockringa, już ze 3 razy go prostowałem... 32-34T powinno być ok. Tak czy siak cena taka, że nawet jak go ostatecznie nie użyjesz, to nie będziesz pomstował że kupiłeś
modrzew Napisano 25 Stycznia 2015 Napisano 25 Stycznia 2015 Wydaje mi się że nawet altusa uda mi sie tak wyregulować ? A jest w ogóle Altus pod 2 rzędy?
Bejker Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Napisano 25 Stycznia 2015 Właśnie nie ma. Może być pod 3 ale mi zalezy żeby oblecial 12-14t roznicy
modrzew Napisano 25 Stycznia 2015 Napisano 25 Stycznia 2015 Chyba żadna przerzutka pod 3 rzędy nie obsługuje takiej różnicy między dwoma sąsiednimi blatami. A dwa - i tak nie warto takiej stosować do 2 rzędów, ustawianie tego to loteria i nie wystarczy tylko zablokować wychylenie, no i zawsze będzie wysoko nad blatami, bo wielkość prowadnika nie pozwoli na inne zamocowanie. Chyba, że wyrzucasz młynek a nie największy blat
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.