Skocz do zawartości

[przód] przerzutka i rockring/bash

Bejker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka. Potrzebuje przerzutkę przednią i rockring.
1. Przerzutka jak najtaniej, będzie działa z 2 blatami i żeby obleciała różnice 12 ew. 14 ząbków, ale obecnie byłoby to tylko 10T. Wydaje mi się że nawet altusa uda mi sie tak wyregulować ? Budżet to około 50 zł, chyba że naprawde warto dopłacić do slxa ? Mocowanie 31.8 (zapewne adapter+34.9)
2. Max 100 zł. Jedyne co znalazłem to dartmoor fader/twister lub 2 razy droższy Trybo. Szukałem i nie znalazłem nic normalnego oprócz tych
W planach jeszcze napinacz ale tu albo ch-2g albo mozzart forte.

Napisano

1. W tym budżecie zmieściłem się razem z wysyłką z lekko używanym slx'em fd-m667.

2. Przy przerabianiu korby na 2 rzędy razem z nowymi blatami dorwałem na alledrogo aluminiowy rockring pod BCD 104 firmowany logiem sr suntour za całe 16zł - zerknij, może jeszcze są. Wielkość pod zębatkę 34T, wagowo nie wiem jak wygląda o ile to dla Ciebie w ogóle istotne.

Możesz zobaczyć jak to wszystko wygląda jak znajdziesz mój wątek o przeróbce napędu.

Napisano

Rockring suntoura widziałem i jak nic nie znajde to pewnie go kupie, bo ładniejszy od dartmoora jednak. Ten slx działa w 22/36 a mi to średni pasuje. Chociaż jutro pożycze od kolegi blat 36 i zobacze jak się sprawuje

Napisano

U mnie działa obecnie z 36/24T, u innego forumowicza chodzi(ł) z 34/22T. To do czego mogę się przyczepić w swojej konfiguracji to działanie młynka z trzema najmniejszymi koronkami z tyłu - lekkie ocieranie o prowadnik przerzutki. No ale to praktycznie w ogóle nie używane przełożenia ;)

No i blat 36T jest nieco za duży do tego rockringa, już ze 3 razy go prostowałem... 32-34T powinno być ok. Tak czy siak cena taka, że nawet jak go ostatecznie nie użyjesz, to nie będziesz pomstował że kupiłeś ;)

Napisano

Chyba żadna przerzutka pod 3 rzędy nie obsługuje takiej różnicy między dwoma sąsiednimi blatami. A dwa - i tak nie warto takiej stosować do 2 rzędów, ustawianie tego to loteria i nie wystarczy tylko zablokować wychylenie, no i zawsze będzie wysoko nad blatami, bo wielkość prowadnika nie pozwoli na inne zamocowanie. Chyba, że wyrzucasz młynek a nie największy blat ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...