Skocz do zawartości

[przełaj] Ocena używanego rowerka

bartek6622

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Właśnie to jest kryterium które rowerek dla mnie musi spełniać. Mam w okolicach dwóch metrów wysokości. Ma ktoś może onformacje jaka tam siedzi sztyca? W sensie jakiej średnicy? Po zdjęciu wydaje mi się 31 ale nie jestem pewny.

Napisano

Moze Cannondale? Rozmiarowo może przypasować. Cena dobra.

Musiałbyś doprecyzować, czego dokładnie szukasz: aluminium, karbon, stal, co to znaczy "bardziej wyczynowy"... i jaki masz budżet.

Jamis nova sport, Haibike Noon, Kona Jake, cała masa Focusow, Fuji, Speców i czego tam jeszcze ... przewijało się tego trochę przez forum ostatnio.

No i nie ma co się oszukiwać, na polskim rynku roweru przełajowego spełniającego konkretne założenia, to można szukać do usra$*ej śmierci. Tym bardziej  że:

primo: bierzesz pod uwagę używki w okazyjnej cenie.

secundo: masz blisko 200cm, wiec 58 to moim zdaniem absolutne minimum. a musisz wiedzieć, że oblookanie w sklepie jakiegokolwiek przełajowego egzemplarza "60" to science fiction.

Polasza to wciąż kraj, który "góralem" stoi...;)

Napisano

Poszukuję czegoś za kwotę około 2500-2700zł i nie chciał bym przekroczyć takiej granicy. Myślę o przełaju, szosie, w każdym bądź razie, sztywny wideł, kiera baran, wąskie obręcze. Co do materiału ramy, widelca, to jest mi to raczej obojętne, po przesiadce z prawie 15kg crossa to będzie ogromny przeskok.

• Mod Team
Napisano

Manety to dość newralgiczny element w każdej przełajce, jak była "ścigana" to zaliczyła nie jedną glebę w piasek/błoto, jak klamkomanety złapią syf to potem jest już tylko gorzej, te wyglądają na nieco sfatygowane i oklepane.  Taki sobie ten rower, ani lepszy ani gorszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...