bartek6622 Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 Hej, poszukuję do siebie coś nieco bardziej wyczynowego. Myślałem o czymś nowym, ale zacząłem przeglądać ogłoszenia sprzętów używanych i w oko wpadło mi cosik takiego http://allegro.pl/przelajowy-ridley-crosswind-campagnolo-ultegra-i5016220287.html Jak możecie ocenić ten konkretny egzeplaż? Cena adekwatna do oferowanego stanu?
copone Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 Cena na poziomie tylko rozmiar dla giganta
bartek6622 Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Napisano 24 Stycznia 2015 Właśnie to jest kryterium które rowerek dla mnie musi spełniać. Mam w okolicach dwóch metrów wysokości. Ma ktoś może onformacje jaka tam siedzi sztyca? W sensie jakiej średnicy? Po zdjęciu wydaje mi się 31 ale nie jestem pewny.
Grizzli Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 Ja bym szukal czegos na hamulcach tarczowych
bartek6622 Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Napisano 24 Stycznia 2015 A jesteś w stanie zaproponować coś konkretnego? Niestety, nic w podobnej klasie cenowej nie udało mi się znaleźć na tarczach.
Grizzli Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 Moze Cannondale? Rozmiarowo może przypasować. Cena dobra. Musiałbyś doprecyzować, czego dokładnie szukasz: aluminium, karbon, stal, co to znaczy "bardziej wyczynowy"... i jaki masz budżet. Jamis nova sport, Haibike Noon, Kona Jake, cała masa Focusow, Fuji, Speców i czego tam jeszcze ... przewijało się tego trochę przez forum ostatnio. No i nie ma co się oszukiwać, na polskim rynku roweru przełajowego spełniającego konkretne założenia, to można szukać do usra$*ej śmierci. Tym bardziej że: primo: bierzesz pod uwagę używki w okazyjnej cenie. secundo: masz blisko 200cm, wiec 58 to moim zdaniem absolutne minimum. a musisz wiedzieć, że oblookanie w sklepie jakiegokolwiek przełajowego egzemplarza "60" to science fiction. Polasza to wciąż kraj, który "góralem" stoi...
bartek6622 Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Napisano 24 Stycznia 2015 Poszukuję czegoś za kwotę około 2500-2700zł i nie chciał bym przekroczyć takiej granicy. Myślę o przełaju, szosie, w każdym bądź razie, sztywny wideł, kiera baran, wąskie obręcze. Co do materiału ramy, widelca, to jest mi to raczej obojętne, po przesiadce z prawie 15kg crossa to będzie ogromny przeskok.
Mod Team Maniak Napisano 25 Stycznia 2015 Mod Team Napisano 25 Stycznia 2015 Manety to dość newralgiczny element w każdej przełajce, jak była "ścigana" to zaliczyła nie jedną glebę w piasek/błoto, jak klamkomanety złapią syf to potem jest już tylko gorzej, te wyglądają na nieco sfatygowane i oklepane. Taki sobie ten rower, ani lepszy ani gorszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.