Skocz do zawartości

[do 1300zł] Rower miejski

Rostoff

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hejka
Sprawa ma się tak potrzebuje zakupić rower na dojazdy do pracy w jedna stronę mam 5km jazda po ścieżkach rowerowych budżet max 1200-1300zł choć nie ukrywam im mniej tym lepiej. Wybór padł na coś od tego gościa http://allegro.pl/show_user.php?uid=11082086 po pierwsze mam to na miejscu i rowery Kands/Lazaro zbierają pochlebne opinie na necie.Szukam czegoś z ramą typu damka i na kołach 28" 
Moje typy 
Co waszym zdaniem z tej trojki było by najlepsze dla mnie tylko dojazdy do pracy i czasami jakaś mała przejażdżka na zakupy Nie ukrywam ze im mniej wydam tym lepiej choć jak warto to mogę dopłacić ważne aby jeździło i się nie psuło za często

Rocznie robię jakieś 1500km  ważę  90kg 

Napisano

Im droższy tym lepszy - jak zwykle :)

Pierwszy bym wykluczył z uwagi na wolnobieg z tyłu, a nie kasetę.

Wybrałeś trekkingi - czyli niewielkie pole manewru;- Transrower ma w swojej "stajni" też typowe crossy do doposażenia w błotniki czy bagażnik. Rozumiem że i pozycja bardziej wyprostowana niż na crossie bardziej ci odpowiada?

Napisano

Tak wole pozycje wyprostowaną do tej pory miałem rower z ramą ale źle mi się na nim jeździło ze względu na pochyloną sylwetkę

A jak się ma kwestia widelców amortyzowanych SR-SUNTOUR w tych rowerach  warte są coś nie rozsypią się po krótkim okresie użytkowania  ? 

Teraz pytanie brać ten najdroższy czy ten troszkę tańszy różnica w cenie 200zł w osprzęcie tez z tego co pisze tylko czy przy mojej jeździe zauważę różnice 

Napisano

Czy odczujesz różnicę ?  Pewnie zależy z czego się przesiadasz :).

Ja bym te 2 stówy dał za lepszy osprzęt i możliwość blokady amortyzatora (czy też "uginacza" jak  niektórzy twierdzą ) - ale wobec użytkowania jakie planujesz może w ogóle szukać czegoś ze sztywnym widelcem ?

http://allegro.pl/rower-kands-treking-alfa-city-28-shimano-acera-moc-i5004276588.html

I kolejne złotówki zostaną w kieszeni :)

Napisano

Jeśli 3 biegi wystarczają, to sama przekładnia jest wytrzymała, o ile się jej nie chce "na siłę" zepsuć :)

Można w przybliżeniu założyć, że jeśli z tyłu jest realnych 19 zębów, to tak jakbyś przy normalnej przerzutce miał wirtualnie jeszcze dwie koronki 26 i 14 zębów ...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...