dnn Napisano 22 Stycznia 2015 Napisano 22 Stycznia 2015 Hej, Mam zamiar złożyć na zbliżający się sezon zestaw wyprawowy z prawdziwego zdarzenia, jako, że w ostatnim czasie (4 miesiące ) kompletnie wypadłem z branży i nie śledziłem co w temacie nowego sprzętu się dzieje, a powoli zbliża się czas kiedy trzeba coś już myśleć o nowym sezonie, mam do Was pytanie: Czy zmieniło się coś w temacie sprzętu przez ten czas, i czy warto się zastanowić nad nowościami? W okolicach sierpnia(?) dzwoniłem do miejscowego sklepu rowerowego z pytaniem o ramę NORDKAPP, powiedziano mi, że warto się wstrzymać bo zbliżają się targi i możliwe, że pokażą coś nowego. Wchodzę dzisiaj na stronę Accenta i rama ciągle ta sama co była? Czekać czy składać teraz ?
rodszyld69 Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 Czekać czy składać teraz ? To jest rama crosssowo- trekkingowa więc wielkich zmian się nie spodziewaj. Największymi z nich zapewne będzie malowanie i cena
dnn Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Napisano 24 Stycznia 2015 To jest rama crosssowo- trekkingowa więc wielkich zmian się nie spodziewaj. Największymi z nich zapewne będzie malowanie i cena Dzięki za info A jak wygląda sytuacja z osprzętem, kiedy pojawiają się nowe modele = stare tanieją ;-)
rodszyld69 Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 A jak wygląda sytuacja z osprzętem, kiedy pojawiają się nowe modele = stare tanieją ;-) Nie zawsze, najlepiej kupuje się części w sezonie zimowym i dobrze jest przeczesywać neta szukając promocji. To trochę trwa ale można czasami znaleźć dobre okazje.
dnn Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Napisano 24 Stycznia 2015 Nie zawsze, najlepiej kupuje się części w sezonie zimowym i dobrze jest przeczesywać neta szukając promocji. To trochę trwa ale można czasami znaleźć dobre okazje. Co prawda zimy nie ma ;-) Ale rozumiem, że styczeń jeszcze do tego sezonu zimowego się zalicza ? Jaki sklep poleciłbyś ?
rodszyld69 Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 Jaki sklep poleciłbyś ? Widziałem ramę nordkapp w centrumrowerowym.pl za ok 500 zł. Co do części tania jest Bikestacja, ale mają problem z wysyłaniem zamówionego towaru na czas. W Formicki- Bike mają czasem niezłe przeceny. Nieraz jest tak że w jednym sklepie jest pewna część tania a w drugim znowu inna, musisz sobie przeliczyć co Ci się opłaca kupić, doliczając do tego koszty przesyłki. Można też dogadać sie ze sklepem że złożysz u nich większe zamówienie xxx zł i pytasz się jaki dostaniesz upust. W zeszłym roku tak zrobiłem gdy zamawiałem części na ponad 1000 zł, dostałem 15% rabatu.
dnn Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Napisano 24 Stycznia 2015 Widziałem ramę nordkapp w centrumrowerowym.pl za ok 500 zł. Co do części tania jest Bikestacja, ale mają problem z wysyłaniem zamówionego towaru na czas. W Formicki- Bike mają czasem niezłe przeceny. Nieraz jest tak że w jednym sklepie jest pewna część tania a w drugim znowu inna, musisz sobie przeliczyć co Ci się opłaca kupić, doliczając do tego koszty przesyłki. Można też dogadać sie ze sklepem że złożysz u nich większe zamówienie xxx zł i pytasz się jaki dostaniesz upust. W zeszłym roku tak zrobiłem gdy zamawiałem części na ponad 1000 zł, dostałem 15% rabatu. Dzieki wielkie !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.