Skocz do zawartości

[rower] Wyprawowy na Accent NORDKAPP, składać czy czekać?

dnn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Mam zamiar złożyć na zbliżający się sezon zestaw wyprawowy z prawdziwego zdarzenia, jako, że w ostatnim czasie (4 miesiące :thumbsup: ) kompletnie wypadłem z branży ;) i nie śledziłem co w temacie nowego sprzętu się dzieje, a powoli zbliża się czas kiedy trzeba coś już myśleć o nowym sezonie, mam do Was pytanie:

Czy zmieniło się coś w temacie sprzętu przez ten czas, i czy warto się zastanowić nad nowościami? :)
W okolicach sierpnia(?) dzwoniłem do miejscowego sklepu rowerowego z pytaniem o ramę NORDKAPP, powiedziano mi, że warto się wstrzymać bo zbliżają się targi i możliwe, że pokażą coś nowego. Wchodzę dzisiaj na stronę Accenta i rama ciągle ta sama co była? :icon_confused:

Czekać czy składać teraz ? :)

Napisano

To jest rama crosssowo- trekkingowa więc wielkich zmian się nie spodziewaj. Największymi z nich zapewne będzie malowanie i cena <_<

Dzięki za info :) A jak wygląda sytuacja z osprzętem, kiedy pojawiają się nowe modele = stare tanieją ;-)

Napisano

A jak wygląda sytuacja z osprzętem, kiedy pojawiają się nowe modele = stare tanieją ;-)
 Nie zawsze, najlepiej kupuje się części w sezonie zimowym i dobrze jest przeczesywać neta szukając promocji. To trochę trwa ale można czasami znaleźć dobre okazje.
Napisano

Nie zawsze, najlepiej kupuje się części w sezonie zimowym i dobrze jest przeczesywać neta szukając promocji. To trochę trwa ale można czasami znaleźć dobre okazje.

Co prawda zimy nie ma ;-) Ale rozumiem, że styczeń jeszcze do tego sezonu zimowego się zalicza ? :) Jaki sklep poleciłbyś ?

Napisano

Jaki sklep poleciłbyś ?
 Widziałem ramę nordkapp w centrumrowerowym.pl za ok 500 zł. Co do części tania jest Bikestacja, ale mają problem z wysyłaniem zamówionego towaru na czas. W Formicki- Bike mają czasem niezłe przeceny.  Nieraz jest tak że w jednym sklepie jest pewna część tania a w drugim znowu inna, musisz sobie przeliczyć co Ci się opłaca kupić, doliczając do tego koszty przesyłki. Można też dogadać sie ze sklepem że złożysz u nich większe zamówienie xxx zł i pytasz się jaki dostaniesz upust. W zeszłym roku tak zrobiłem gdy zamawiałem części na ponad 1000 zł, dostałem 15% rabatu. 
Napisano

Widziałem ramę nordkapp w centrumrowerowym.pl za ok 500 zł. Co do części tania jest Bikestacja, ale mają problem z wysyłaniem zamówionego towaru na czas. W Formicki- Bike mają czasem niezłe przeceny. Nieraz jest tak że w jednym sklepie jest pewna część tania a w drugim znowu inna, musisz sobie przeliczyć co Ci się opłaca kupić, doliczając do tego koszty przesyłki. Można też dogadać sie ze sklepem że złożysz u nich większe zamówienie xxx zł i pytasz się jaki dostaniesz upust. W zeszłym roku tak zrobiłem gdy zamawiałem części na ponad 1000 zł, dostałem 15% rabatu.

Dzieki wielkie ! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...