Xizorr Napisano 22 Stycznia 2015 Napisano 22 Stycznia 2015 Witam! Proszę o pomoc w wyborze roweru z przedziału cenowego jak w temacie na kołach 27.5 Do tej pory jeździłem na starej 15 letniej meridzie Dakar 670 na ace-rze z tylu. Rowerem poruszam się głównie po mieście ale jak tylko moge jadę do lasu pojeździć w trudniejszym terenie i to mi sprawia najwiecej frajdy. Moje typy jak na razie to. Rower Merida Big Seven 300 2014 Kross r6 Giant talon 3 Niestety nie znam sie na osprzecie rowerowym stad prośba o poradę, który z tych rowerów byłby najlepszy i ewentualnie na co zwrócić szczególna uwagę przy zakupie. Z góry dziekuje i pozdrawiam!
ILC Napisano 22 Stycznia 2015 Napisano 22 Stycznia 2015 W tej cenie bardzo dobrze wypada Kross oraz Giant, trudno znaleźć dla nich dużo lepszą opcję. Jeśli miałbym wybierać bez przymiarki i "wrażeń" z jazdy to byłby to Giant ze względu na napęd 10rzędowy. Coś na powietrznym amortyzatorze można szukać dopiero od około 2700-2800zł.
Xizorr Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Napisano 22 Stycznia 2015 Dzięki za szybką odpowiedź . Z tej trójcy przymierzyć sie moge do gianta i do meridy. Jeżeli ktos moglby troszkę głębsza analizę osprzętu w tych trzech roweruch tutaj podać byłoby super. Z czym np merida odstaje od reszty itp.
ILC Napisano 22 Stycznia 2015 Napisano 22 Stycznia 2015 Dla tej meridy w zasadzie jedynym plusem jest klasę lepsza przerzutka tylna, jednak i tak 9rzędowa. Nie ma się co dużo rozpisywać
Xizorr Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Napisano 22 Stycznia 2015 Umm czyli reszta osprzętu meridy znacznie odstaje od pozostałych rowerów..... Jak dla mnie rower enigma
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.