pixar Napisano 21 Stycznia 2015 Napisano 21 Stycznia 2015 No i stało się...po ponad dwóch miesiącach poszukiwań nie mogę znaleźć stalowca dla siebie, cały czas coś nie bangla albo cena albo brak dostępności albo jakaś szpeja, która psuje prawie udaną konstrukcję. Składanie na customowej ramie, póki co odpada, zostaje jeszcze jakiś gotowy frameset, ale ponieważ z wyborem bujam się już długi czas to już mocno się niecierpliwię i ponieważ od połowy lutego będę mógł wrócić do żywych i wsiąść na rower to rozważam zakup gotowca. Jak wspomniałem ze stalowców nic nie mogę sobie wybrać to zacząłem przeglądać rynek alusów. Przypomnę za czym się rozglądam...rower uniwersalny, do wszystkiego...commuting, szutrowiec, audax, touring i wszystko inne. Cena do 5 tysi. Musi mieć drop bara, łykać oponkę max 35C, mieć możliwość założenia błotników i bagażnika pod sakwy no i oczywiście karbon z przodu, co chyba przy tej kwocie jest standardem, choć bywają wyjątki. Udało mi się znaleźć tego Speca. oprócz fikuśno-futurystycznej ramy wszystko w nim bangla. Pod uwagę biorę jeszcze jakieś przełaje. Panowie radźcie, wypowiadajcie się na temat tego speca i rzucajcie co jeszcze jest godnego uwagi na rodzimym i UKejowskim rynku. Pozdro
pixar Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Napisano 23 Stycznia 2015 Naprawdę nikt nie wypowie się na temat tego modelu i nie podrzuci innych propozycji ?
ArtD Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 Witam, też ostatnio "choruję" na coś takiego Do tytułowego Speca można porównać: - GT Grade - na razie niedostępne u nas ale mają być tu : http://www.centrumrowerowe.pl/f/grade,t/ - piszesz o UK więc planet x ma http://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXKAFFAPEX/planet-x-kaffenback-sram-apex-road-bike oraz http://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXLDNRIV/planet-x-london-road-sram-rival-22-road-bike nie przyglądałem się im pod kątem mocowań pod bagażnik ...
Huhu Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 No i stało się...po ponad dwóch miesiącach poszukiwań nie mogę znaleźć stalowca dla siebie, cały czas coś nie bangla albo cena albo brak dostępności albo jakaś szpeja, która psuje prawie udaną konstrukcję. Składanie na customowej ramie, póki co odpada, zostaje jeszcze jakiś gotowy frameset, ale ponieważ z wyborem bujam się już długi czas to już mocno się niecierpliwię i ponieważ od połowy lutego będę mógł wrócić do żywych i wsiąść na rower to rozważam zakup gotowca. Jak wspomniałem ze stalowców nic nie mogę sobie wybrać to zacząłem przeglądać rynek alusów. Przypomnę za czym się rozglądam...rower uniwersalny, do wszystkiego...commuting, szutrowiec, audax, touring i wszystko inne. Cena do 5 tysi. Musi mieć drop bara, łykać oponkę max 35C, mieć możliwość założenia błotników i bagażnika pod sakwy no i oczywiście karbon z przodu, co chyba przy tej kwocie jest standardem, choć bywają wyjątki. Udało mi się znaleźć tego Speca. oprócz fikuśno-futurystycznej ramy wszystko w nim bangla. Pod uwagę biorę jeszcze jakieś przełaje. Panowie radźcie, wypowiadajcie się na temat tego speca i rzucajcie co jeszcze jest godnego uwagi na rodzimym i UKejowskim rynku. Pozdro Kona. Rove, Sutra ma nawet pełne bagaznikowe ogratowanie.
pixar Napisano 12 Maja 2015 Autor Napisano 12 Maja 2015 Kupiłem Konę Rove, ale powoli zastanawiam się na wymianą na coś innego
pixar Napisano 12 Maja 2015 Autor Napisano 12 Maja 2015 kilka rzeczy...trochę ciężar, trochę korby, blat to 48, więc czasem brakuje kilku zębów i to, że rozbudził we mnie ochotę na typową szosę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.