Skocz do zawartości

[ 2000-2300 zł ] 29er

Spocony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc przy doborze roweru. Odwiedziłem kilka sklepów ale jakoś, żaden sprzedawca mnie nie zachęcił do zakupu :icon_confused:  Mierzę 189 cm wzrostu i 106 kg wagi. Szukam roweru 29er, jeżdzę głównie po asfalcie, lasach, drogach szutrowych, dlatego chyba MTB będzie najlepszym wyborem ? Znajomi polecali mi marki: Specialized, Giant. Ta pierwsza jest chyba trochę droższa od Gianta i wątpie, żebym w tym przedziale cenowym się zmieścił. Co możecie powiedzieć o Giancie? a może polecicie mi coś zupełnie innego. W sklepie usłyszałem jedynie ze Spec będzie lepszym wyborem :sweat:

Napisano

Odwiedziłem kilka sklepów ale jakoś, żaden sprzedawca mnie nie zachęcił do zakupu   Mierzę 189 cm wzrostu i 106 kg wagi. Szukam roweru 29er,
 Nie wiem jaką masz długość nogi, tu masz ofertę Rometa  22" na dobrym osprzecie.

Szukam roweru 29er, jeżdzę głównie po asfalcie, lasach, drogach szutrowych, dlatego chyba MTB będzie najlepszym wyborem ?
Cross też by się nadał, napisz ile procentowo będziesz jeździł po tych lasach. 
Napisano

Nie wiem jaką masz długość nogi, tu masz ofertę Rometa  22" na dobrym osprzecie.

Cross też by się nadał, napisz ile procentowo będziesz jeździł po tych lasach. 

Długość wewnętrzna nogi to ~ 90 cm

Napisano

Długość wewnętrzna nogi to ~ 90 cm
 22" może być za duża, 21" powinna być dobra. ale jak masz gdzieś blisko siebie sklep z rowerami mtb na dużych kołach to proponuję abyś się przymierzył do 21", jak będzie za mała to szukaj 22",jak za duża to 20".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...