starsailor9 Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 Witam wszystkich!! Zwracam się o pomoc w podjęciu decyzji przy zakupie roweru. Do wyboru są: http://skleprowerowy.bydgoszcz.pl/trek-4900-disc-2013 lub http://skleprowerowy.bydgoszcz.pl/ROWERY/trek-4700-disc-viper-red-2013 Jedyne różnice jakie wyłapałem pomiędzy tymi dwoma rowerami to hamulce i piasty. Czy z tego względu warto dopłacać prawie 400 złotych? Rower ma zastąpić wysłużonego Treka 3900 D 2009. W sezonie przejeżdżam ok. 2000km, w mieszanym terenie. Żeby dostać się do lasu muszę pokonać 10-15km po asfalcie . Mój wzrost to 190cm i ważę (wciąż) 100kg. Gwoli ścisłości dodam tylko, że musi to być TREK (bardzo przywiązuję się do wcześniej wybranych marek), dlatego proszę nie proponować rowerów innych firm. Ze względu na wzrost i wagę jako opcja jest jeszcze ten: http://skleprowerowy.bydgoszcz.pl/ROWERY/sezon-2014/trek-x-caliber-7-2014-b-r Ale ma ogólnie słabszy osprzęt i to 29er. Do tej pory całe życie jeździłem na 26 calach i nie wiem czy przesiadka na większe koła przyniesie mi wymierne korzyści. Z góry dziękuję za pomoc. Wojtek
z0neee Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 nie wiem czy to błąd czy tak ma być ale ten droższy ma lepsze korbę tak jest przynajmniej na obrazku a HT 2 to jest wypas. Ja bym dołożył, wole elixiry 1 (kolega ma i nic mu się z nimi nie dzieje ale w sumie to jeździ rekreacyjnie) niż shimano 395 - jak one w ogóle wyglądają blee.Dołóż
arek_wro Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 Przy twoim wzroście w ogóle nie pchałbym się już w 26 cali. Znajdź jakiegoś znajomego, który ma rower na dużych kołach i spróbuj zrobić test. Obstawiam, że dość szybko zapomnisz o rowerach na małym kole.
rodszyld69 Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 Jedyne różnice jakie wyłapałem pomiędzy tymi dwoma rowerami to hamulce i piasty. Czy z tego względu warto dopłacać prawie 400 złotych? Te hamulce są podobnej klasy, modulacje będą mieć na podobnym poziomie, według mnie nie warto dopłacać. Co do przesiadki na 29er to raczej indywidualne preferencje i sam musisz do tego dojść.
starsailor9 Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Napisano 11 Stycznia 2015 Jeśli chodzi o przesiadkę na większe koło, to już trochę zasięgnąłem wiedzy na ten temat. Generalnie jak zawsze są plusy i minusy tego rozwiązania, ale oczywiście najważniejsze są wlasne odczucia na jego temat. A te jeszcze przede mną, trzeba będzie pójść do sklepu i wypróbować. No i wiadomo 29er o podobnym wyposażeniu jest droższy. Dlatego zastanawiam się czy w przypadku wyboru X-calibera "strata" na jakości osprzętu będzie znacząco wpływała na jazdę?
beskid Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 Po pierwsze jest jeszcze 650B więc nie ma parcia na 29er. Po drugie w tym budżecie i tej firmie wybiera się mniejsze zło. Więc dla mnie jak koniecznie 26er to 4700. Mniej awaryjna hydraulika i ciut cięższy system korba-suport ale za to bardziej trwały od tego pażdzieżu HT2.
modrzew Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 Ciekawe że w opisie tego 29era przemilczano widelec i hamulce, nie chce mi się szukać pełnej specyfikacji ale to raczej klasa pozostałych komponentów. Osobiście dałbym sobie z nim spokój. Chyba, że rama wybitnie Ci podpasuje a osprzęt zajeździsz i wymienisz. 26" bym się nie bał, ale jednak poszukałbym czegoś z taperowaną główką pomimo przyzwoitych pozostałych gratów.
beskid Napisano 11 Stycznia 2015 Napisano 11 Stycznia 2015 To jest absolutnie nie realne aby w tej kasie dostać Trek'a 26er z taperem. Nawet nie było takiego modelu w 26er. Na pewno w 4700 jest bardzo dobry sprężynowy wideł ale przy takiej wadze nie ma startu do tych na powietrzu.
starsailor9 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Napisano 12 Stycznia 2015 Kurcze, a ja zawsze myślałem, że w jeżdżeniu na rowerze chodzi o mocne naciskanie na pedały Generalnie chłopaki nie za bardzo wiem o czym mówicie ht2, taperowana główka.... Z tego co wyczytałem z opisu, 4700 i 4900 mają taką samą korbę.... W sklepie jeszcze sprawdzę jak to jest kręcić na 29er, ale na tą chwilę skłaniam się ku tańszej opcji, czyli 4700. Opony i tak muszę zmienić na bardziej szosowe a to już przekroczy mój budżet w przypadku 4900. Do tej pory mój stary 3900 D w zupełności mi wystarczał, więc nie jestem aż tak bardzo PRO żeby wyczuć w trakcie jazdy wszystkie te niuanse związane z osprzętem. Ewentualnie dojdzie jeszcze zmiana hamulców, ale o nie będę już pytał na innym dziale forum.
beskid Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 Dlatego wpisz odpowiednie hasła w "szukajkę" i już Ci się wyjaśni. Niestety spece od "wyciągania" kasy od ludzi w ostatnich latach mieli sporo roboty stąd trzeba poszerzyć wiedzę. Obydwa modele nie mogą mieć tych samych korb. Inne symbole i inny system mocowania. HT2 to korba z osią zintegrowaną gdzie wkład suportu wygląda całkiem inaczej od tego jaki masz teraz w tym swoim Trek'u. Jest mu bliżej do o wiele trwalszego rozwiązania jakim jest korba na octalink taka jak w tym 4700. Taperowa główka to nic innego jak stery gdzie u góry masz średnicę 1 1/8" a na dole 1,5". Dawniej były obydwa na 1/18". To ważne gdyby coś stało się złego z amorkiem. Zerknij na foty z amorkami w "starym" standardzie a nowym i od razu zobaczysz różnicę. Nie chodzi o to, żeby być "pro" bo do tego daleka droga ale abyś miał po zakupie jak najmniej potencjalnych problemów.
starsailor9 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Napisano 12 Stycznia 2015 A tak, sorki, korby są różne 552, 522,... who cares :P
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.