Skocz do zawartości

[do 2300] porządny mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wydaje mi się, że bardziej unibike ma lepsze podzespoły, scott to zapłacisz tylko za markę i nic więcej co do Gianta to ma fajną geometrie  

Napisano

http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Unibike-EVOLUTION-27.5-grafitowo-czarny-2014-r.-19/7202

tutaj chyba będzie dokładniej, bo na tym Twoim linku napisane, że ma koła 28 cali :)

Na moje, to raczej ciężko będzie z tym konkurować... Chyba, że jakaś "eRka" od Krossa. Ktoś tu niedawno zapodawał linki do R6, które też miało niezłą specyfikację i mieściło się w Twoich kryteriach.

O, np. tutaj... http://www.goride.pl/kross-level-r6-2014-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-1276.html?gclid=Cj0KEQiArK6lBRC5-_jv48uxgrgBEiQAuxdZ9TYcoMlTRg9vuAXFvUuF_aAWhdPNma4TfgalhXbVncoaAuZ18P8HAQ

Napisano

Faktycznie lepiej  :icon_cool:

Co do krossa to tak, widziałem już ten model (2014), ba nawet jeszcze tańszy. Tylko z nim jest ten problem, że nie mogę go przymierzyć w Poznaniu, a nie chciałbym wtopić przy kupnie. Poza tym ktoś mi ostatnio mówił, że krossy mają inną geometrię i ciężko cokolwiek dobrego przez internet zamówić. 

Napisano

Według mnie warto dołożyć do R6 ze względu na przyszłościowe koła 29", nie z najwyższej półki ale jednak powietrzny amortyzator, lepsze hamulce, przerzutkę tył...naprawdę warto

Napisano

Do 2300 powinieneś spokojnie teraz dostać Aspecta 730

Mam starszego Aspecta 30 i zdecydowanie polecam (poza fajnymi naklejkami ;) masz 3 lata gwarancji na ramę + dodatkowe 2 jak robisz co roku przeglądy).  

Ciężko doradzić Tobie dokładnie bo nie powiedziałeś gdzie i ile zamierzasz jeździć ale koniecznie przed zakupem przymierz rower.

P.S. R6 też fajny :) 

Napisano

Co do krossa to tak, widziałem już ten model (2014), ba nawet jeszcze tańszy. Tylko z nim jest ten problem, że nie mogę go przymierzyć w Poznaniu, a nie chciałbym wtopić przy kupnie.

http://bikefun.pl/kontakt <- tutaj masz sklep w Poznaniu... Przy okazji obejrzysz ofertę Unibike i Corratec :)

Jak nie będą mieli w atrakcyjnej cenie, to możesz się przymierzyć i ewentualnie kupić to samo gdzie indziej... No chyba, że nie mają na sklepie tego modelu, to można zapytać czy jest możliwość sprowadzenia. Ewentualnie może mają R5 albo R7... Często ramy są bardzo zbliżone, a różni się tylko osprzęt.

Napisano

Byłem, ale było zamknięte (okres świąteczny i inwentaryzacja czy coś), później byłem jeszcze w innym sklepie i powiedzieli mi, że jeśli w terenie jeżdżę po ubitych ścieżkach to lepszy będzie cross (dodam, że jeżdżę teren/asfalt 50/50). Tylko, że zakładając temat jeszcze tego nie wiedziałem  :icon_confused:  W każdym razie dzięki Wam za odpowiedzi. 

Napisano

Dokładnie tak, jak dotąd ciągle jeździłem na MTB i nie miałem zastrzeżeń, ale skoro cross będzie lepszy to trzeba brać crossa. Orkany przeglądałem, evado są fajne, ale nie z 2015 tylko z 2014 i 2013, nieznacznie naginające budżet (szkoda, że rama L). Myślałem też o samodzielnym złożeniu, ale patrząc na ceny poszczególnych części to mnie krew zalewa  :yucky: Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...